Honden centrum

Beierse bergzweethond (28962x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Beierse bergzweethond

Davy Agten

Foto 's Beierse bergzweethond

foto: Beierse bergzweethond foto: Bayerischer Gebirgsschweisshund

Video's

Beierse bergzweethond Beierse bergzweethond

Algemeen

 • Groep:Zweethonden
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:De Beierse Bergspeurhond ( of Bayerischer Gebirgsschweisshund, Beierse Bergzweethond, Bavarian Schweisshund ) behoort tot de rassengroep van de Drijvende Honden of Zweethonden, en is de hedendaagse begeleider van de beroepsjager en boswachter in de bergen van Beieren en Oostenrijk.

  De jacht op roodwild en gems in de bergen verlangde goede Zweethonden. Destijds had de Hannoveraan met zijn goede neus en rustige karakter een goede naam. Zo kwam deze ook in de bergen van Beieren en Oostenrijk terecht. Voor dit terrein bleek de Hannoveraan echter te zwaar. Men kruiste de Hannoveraanse Zweethond met de rode Bergbrakken en daaruit ontstond de lichtere Gebirgsschweisshund.

  Deze hond is korter en lichter dan zijn soortgenoten. Hoewel zijn kleiner uiterlijk, heeft hij het uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen van een veel grotere jager. Voor een bloedhond is hij relatief licht, maar hij bezit een indrukwekkend spierenstelsel. Hij heeft een voortreffelijke neus en een krachtig jachtinstinct.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Beierse bergzweethond

De Bayerischer Gebirgsschweisshund wordt gefokt om mee te werken en is eigenlijk niet geschikt voor mensen die niet in de gelegenheid zijn, de hond voor de jacht in te zetten. Daarom krijgt men nooit een hond in Duitsland of Oostenrijk als men niet een geldige jachtakte op naam kan tonen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Beierse bergzweethond? Kijk dan op onze Beierse bergzweethond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Bayerischer Gebirgsschweisshund reu mag tussen de 47 en 52 cm hoog zijn. De teef mag tussen de 44 en 48 cm hoog zijn.
Kleur: De kleur van de vacht loopt van dieprood, hertenkleur, roodbruin, roodgeel, okergeel, tarwekleur, roodgrijs naar zelfs gevlamd of met vlekken.

Aard

Als de Bayerischer Gebirgsschweisshund werkt is hij kalm en zelf verzekerd. Hij is trouw aan zijn baas en voorzichtig met vreemden. De Bayerischer Gebirgsschweisshund is zeker geen hond die in een kennel buitenshuis gehouden moet worden. Dit kan zijn karakter en de band tussen baas en hond behoorlijk beïnvloeden in negatieve zin.

Thuis is hij aanhankelijk en alert op alles wat gebeurt in en om het huis. Als jonge hond gaat hij leuk en vriendelijk om met iedereen, maar dit verandert naarmate hij ouder wordt. Dit houdt niet in dat hij agressief wordt maar juist voorzichtiger naar vreemden. Maar kent de hond iemand dan is er niets meer aan de hand.

De Beierse bergzweethond heeft veel beweging nodig en het is belangrijk dat hij de kans krijgt om te doen waar hij uiteindelijk voor gefokt is, jagen en zweetwerk.

Beweging

De Beierse bergzweethond is een specialist in zijn vak en moet voortdurend aan het werk gehouden worden om zijn talenten volledig te kunnen ontplooien.

Dit ras is niet geschikt voor de part-time of vrijetijdsjager, maar vinden we meestal terug bij jachtopzieners of mensen die hun hond constant en beroepsmatig gebruiken. Het spreek voor zich dat deze hond behoefte heeft aan heel veel ruimte en heel veel lichaamsbeweging, zodat een stadsleven zeker niet aan te raden is.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Beierse bergzweethond

Er zijn 3 honden van het ras Beierse bergzweethond

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x