Amerikaanse naakthond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Niet erkende rassen
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 2 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

In het jaar 1972 vond er een merkwaardige gebeurtenis plaats : in een nest van middelgrote Rat Terriërs werd een naakt teefje geboren. Dit dier werd het volprezen huisdier van Willie en Edwin Scott uit Louisiana, Amerika. Zij begonnen met dit dier te fokken en produceerden nog een paar haarloze exemplaren, een reutje en een teefje. Die werden gebruikt om het ras te stabiliseren. De familie Scott heeft jarenlang samengewerkt met genetici en dierenartsen om het ras te perfectioneren, en ze hebben hem ook de passende naam 'American Hairless Terriër' gegeven. Het zijn beslist geen gedrochten. Ze verschillen aanzienlijk van de Haarloze Honden uit Azië en Afrika. Om de American Hairless als ras te behouden is het niet nodig om behaarde honden in het fokprogramma op te nemen. Het gen dat de naaktheid veroorzaakt is namelijk niet semi-letaal dominant maar autosoom recessief. Verder missen ook de honden de voorkiezen niet. Bovendien hebben ze geen last van fokproblemen die vaak bij andere haarloze rassen optreden. Daarom is het haarloze ras dat de Scotts hebben ontwikkeld werkelijk opzienbarend en uniek in de hondenwereld.

Een Amerikaanse naakthond opvoeden

Een zachte en consequente opvoeding is nodig voor de Amerikaanse Naakthond. Dit ras is over het algemeen makkelijk te trainen. Ze zien hun baas als hun gelijke en doen hem dienovereenkomstig met genoegen een plezier: niet omdat ze moeten maar omdat ze dat zelf verkiezen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Amerikaanse naakthond? Kijk dan op onze Amerikaanse naakthond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De American Hairless Terriër verschilt in grootte van 18 tot 40 cm. Het gewicht verschilt van 2.5 to 7 kg. Kleuren: Verschillende huidskleuren zijn toegestaan, waaronder black, chocolate, red, apricot, pearl en blue. De huid heeft meestal meerdere kleuren met een onderliggende huidskleur als basis. Vlekken en sproetjes zijn in de contrasterende kleur. Sproeten worden groter met leeftijd en de huidskleur zal donkerder worden als deze wordt blootgesteld aan de zon.

Aard

De American Hairless Terriër is een energieke, alerte hond waar nieuwsgierigheid en intelligentie hem gemakkelijk te trainen maken. De voorouders (Rat Terriër) van dit ras werden gefokt met het doel om te helpen bij de jacht. Het gebrek aan vacht maakt de huidige American Hairless Terriër ongeschikt voor jagen maar dit wil niet zeggen dat ze hun instinct verloren zijn! Ze kennen weinig angsten en hebben een haast onuitputtende energie.

Beweging

De Amerikaanse Naakthond heeft een gemiddelde beweging nodig. Hij past zich goed aan in de stad.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.