Aidi - Atlashond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type berghond
Land van oorsprong Marokko
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Aidi is het nationale ras van Marokko. Hij heeft een Europese achtergrond, maar is tegenwoordig goed aangepast aan zijn taak in Noord-Afrika. Hij is een typische waakhond, maar zijn manier van werken verschilt enigszins van wat in Europa gebruikelijk is bij soortgelijke honden. De Aidi bewaakt en verdedigt eigendommen zoals zijn baas dat wenst. Dat kan het vee zijn, een tentenkamp, kamelen en andere bezittingen. Hij is een zeer bekwame, taaie en moedige waakhond. Het ras wordt tevens als politiehond gebruikt. De Aidi staat ook bekend onder de namen Chien de l"Atlas, Atlas Sheepdog en Kabyle Dog. Maar tegenwoordig worden deze honden nog maar weinig gebruikt voor de taken waarvoor ze oorspronkelijk gefokt zijn. Tegenwoordig wordt dit zeldzame ras vooral om zijn uiterlijk gefokt.

Een Aidi - Atlashond opvoeden

Een Aidi kan een trouw, beminnelijk gezinslid worden als hij zorgvuldig wordt afgericht en zeer veel beweging krijgt. De Aidi is ook behendig en altijd klaar voor actie. Het is een gevoelig ras en de Aidi moet met zachte, doch vaste hand worden opgevoed.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Aidi - Atlashond? Kijk dan op onze Aidi - Atlashond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 53 - 61 cm Gewicht: 23 - 25 kg Kleur: Geel-bruin, wit, rood, zwart en zwart-wit

Aard

De Aidi is een middelgrote, rustieke en beweeglijke hond met een groot zelfvertrouwen. Hij is krachtig zonder grof te zijn. Het alerte en beschermende karakter van de Aidi wordt getemperd door zijn speelse persoonlijkheid.

Beweging

De Aidi is een uitstekende waakhond en een beminnelijke metgezel. De Aidi is een hond vol energie. Deze hond kan zich zowel aan een landelijke als aan een stedelijke woonomgeving aanpassen. Toch zal deze hond zich op het platteland het gelukkigst voelen. Als hij maar consequente en intensieve beweging krijgt, kan hij ook in de stad een fantastische metgezel zijn.

Erfelijke ziekten

De Aidi heeft een gemiddelde levensverwachting van 15 jaar of langer. Dit is een gezond ras, dat tot nu toe geen grote gezondheidsproblemen kent.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.