Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Zwaarlijvige honden

  Davy Agten
  Zwaarlijvige honden
  Tegenwoordig wordt er heel veel aandacht aan obesitas besteed. Zwaarlijvigheid is gevaarlijk voor je gezondheid. Het is ook niet voor niets dat ze je in de media bijna doodsmijten met liposuctie en allerlei soorten diëten. Je hebt ook vast wel eens een hond gezien die overgewicht had. Misschien heb je zelf wel een zwaarlijvig hond. En een dikke hond is helemaal niet gezond. Vind je zo'n dier niet alleen maar schattig omdat het zo dik is? Vraag je je soms ook wel eens af of het wel gezond is voor zo'n huisdiertje? Veel mensen besteden weinig aandacht aan de ingrediënten van het voer dat ze hun hond geven, ze lopen een korter rondje met hun hond omdat het slecht weer is, zonder te beseffen dat hun beslissingen grote gevolgen kunnen hebben in de toekomst.

  Gevolgen van slechte voeding


  • Ongezonde voeding kan het leven van je hond in gevaar brengen
  • De hond kan diarree krijgen door een allergische reactie op de voeding, door een plotse verandering van het dieet en door het eten van vuilnis of restjes
  • De hond kan daardoor last van uitdrogingsverschijnselen krijgen.
  • Overgewicht kan hart- en vaatziektes veroorzaken
  • Zwaarlijvige honden hebben een grotere kans op diabetes
  • De ademhaling van je huisdier kan zwaarder worden

  Niet alleen dieren zijn overigens de dupe van slecht dierenvoer. Ook je bankrekening kan erg afzien, als je niet voldoende aandacht aan de voeding van je hond besteed: de ziektes die door slechte voeding worden veroorzaakt, zorgen voor een hoop medische kosten die je anders niet had gehad.

  Restjes geven


  Bijna negentig procent van de hondeneigenaren geeft zijn huisdier wel eens restjes van het eten. Maar weinig mensen weten dat ons voedsel meestal te vet is voor onze hond. Daarnaast zorgt het eten van restjes er vaak voor dat honden kieskeuriger worden met het eten, waardoor ze eten dat voor dieren gezond is links laten liggen. Ze krijgen een voorkeur voor dat vette eten en zullen zo eerder overgewicht krijgen.

  Gezonde voeding


  • geef je hond voedsel met veel vezels
  • als de voeding voor 20% vezels uit vezels bestaat, zal een huisdier met overgewicht al snel magerder en gezonder worden
  • weet wel dat de zwaarlijvige hond aanvankelijk niet erg gek op gezonde voeding zal zijn
  • probeer de hond langzaam aan gezonde voeding te laten wennen


  Beweging


  Gezonde voeding is echter niet voldoende. Honden hebben veel beweging nodig. Laat je huisdier veel buitenspelen. Als je een tuin hebt, laat hem daar dan rondlopen overdag. En kies tijdens de wandelingen eens voor een langere route, laat het beestje even rennen waar dat mogelijk is. Die laatste tips zijn niet alleen goed voor je hond, ze zijn ook nog eens goed voor jou.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Obesitas , Beweging , Zwaarlijvigheid , Gezonde Voeding , Restjes
terug naar overzicht

3 reacties

 1. Wimbo1

  rank: 30

  Goed oppassen dat je de hond niet te veel eten geeft. Gewoon de hoeveelheid die aanbevolen wordt aanhouden. Je hond niet als vulnisbak beschouwen. Veel mensen denken na het eten, geef de restjes maar aan de hond. FOUT. Niet doen.
  De onze krijgt wat hij moet hebben en verder weinig tot iets. Wel eens een kauwstaafje, een groot bot (runderhuid) Hij is dan ook precies op zijn gewicht; 24,5 kilo.
  geplaatst op 25-04-2015 om 10:33
 2. Gina1941

  rank: 930

  Daar heb ik gelukkig geen probleem mee, heb wel maanden moeten zoeken voor ik iets had gevonden dat Kito luste, is ook geen grote eter dus denk ik niet dat hij te dik zal worden.
  geplaatst op 24-04-2015 om 22:06
 3. karelx

  rank: 19327

  Mira heeft altijd haar gewicht gehouden tot Hills zijn samenstelling verandert heeft (( verbeterde smaak ) is Mira in 2 maande meer dan 1 kg bij gekomen ????????????
  grt karel
  geplaatst op 24-04-2015 om 17:21
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x