Zorgen voor een puppy

Zorgen voor een puppy

Er was eens een puppy die heel gelukkig was. Zijn bazinnetje was dol op hem en verwende hem enorm, ze gingen samen wandelen, liepen gezellig samen onder de paraplu in de regen en ’s avonds kropen ze moe maar voldaan samen in bed.

Maar het baasje zat niet stil en leerde een erg leuke man kennen. Op zich niet erg, en de puppy aanvaardde dat er minder aandacht voor hem was en dat de nieuwe man nu ook een plaatsje in het leven van het bazinnetje kreeg. Jammer genoeg werd de aandacht steeds minder en minder, de man hield niet zo van honden en dus werd de puppy vaak alleen opgesloten in een kamertje. De puppy was ook vaker alleen thuis, iets waar ze eigenlijk helemaal niet zo blij mee was. Maar ze aanvaardde het allemaal maar, zolang haar bazinnetje maar gelukkig was.

Later begon het op te vallen dat de buik van het bazinnetje steeds dikker en dikker werd… tot er na negen maanden opeens een klein mensje ter wereld kwam. De puppy vond dit maar raar en tegelijkertijd merkte ze dat haar baasjes nu echt geen tijd meer voor haar hadden. De lange wandelingen hadden nu plaats gemaakt voor tien minuten in de tuin, en knuffelen werd al helemaal moeilijk. Ook merkte de puppy dat er vaak een vervelend lawaai in huis was en dat de baasjes nogal vaak slechter gezind werden.


Hoe komt het dat mij puppy plots zo ongelukkig is?

Vaak is het zo dat we een hond in huis nemen als we afgestudeerd zijn en graag wat gezelschap willen. Alleen leren we op den duur een partner kennen die deze rol gaat overnemen en komen er op den duur soms kinderen. Het jammere is dat de hond dan niet meer zo belangrijk is als hij eerst was, en dat is voor een hond erg moeilijk om te aanvaarden. De gewoonte was immers anders.

Nu moet de hond zich maar aanpassen aan de situatie maar erg vaak wordt de hond vervelend of gaat de hond zich helemaal anders gedragen dan hij eerst was. Meestal vinden de baasjes dan dat de hond zich aanstelt of gaan ze de hond nog meer buitensluiten. Hou er rekening mee dat deze verandering bij de hond eigenlijk door jouw eigen beslissingen komt. Het is dan zeker aan te raden om ook rekening te houden met de hond wanneer er ingrijpende gebeurtenissen plaats gaan vinden in je leven.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen