Zorgen voor een hond

Zorgen voor een hond
Een hond in huis halen is niet alleen leuk, het is ook een verantwoordelijkheid. Als eigenaar moet je je hond immers ook verzorgen! Daar komt aardig wat bij kijken.

Gebit van je hond

Ten eerste is er het gebit. In dierenwinkels kan je borstels kopen die het makkelijker maken om de tanden van de hond te verzorgen. Door dit op regelmatige basis te doen kan de hond er makkelijker aan wennen. Dit maakt de taak van de eigenaar heel wat eenvoudiger. Het is ook aangeraden vroeg te starten met de tandverzorging. Ook dit maakt het proces van gewenning heel wat makkelijker, en het is natuurlijk ook beter voor de tanden van je hond.

De vacht van je hond

Het blijft echter niet alleen bij gebitsverzorging. Ook de vacht van de hond moet de nodige verzorging krijgen. Borstel deze met de nodige regelmaat. Zo blijft de vacht glanzend en zacht. Door het borstelen komen er stoffen vrij bij de hond die goed zijn voor de vacht en huid. Je hond ziet er zo niet alleen beter uit, het is ook goed voor de gezondheid van je hond.

Beweging


In de zomer, wanneer het kwik de hoogte inschiet, is het nodig om de hond van voldoende water en schaduw te voorzien, zeker wanneer deze buiten woont. In de winter is het belangrijk om de hond in vorm te houden. Door het koude weer durven eigenaars het aantal wandelingen al eens terug te schroeven of aanzienlijk in te korten. Door binnenshuis wat oefeningen met je huisdier te doen kan je de conditie van de hond op peil houden.

Voeding

Net zoals bij mensen begint een goede gezondheid voor honden ook met voeding. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat goed is voor mensen ook goed is voor honden. Overleg met een dierenarts wat je hond mag eten en welke voeding het beste te vermijden valt.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


7 reacties

Bieke Van Gijsegem

OK, dus tanden poetsen, borstelen, wandelen en eten geven maar ook .... regelmatig een Dikke Knuffel!!!EMO 3

Veerle Robijn

Liefde is misschien wel het codewoord als je een hond wil houden! EMO 4. Als je dat hebt, komt de rest vanzelf!

Veerle Robijn

Liefde is misschien wel het codewoord als je een hond wil houden! EMO 4. Als je dat hebt, komt de rest vanzelf!

Michel Van Belle


zullen er dan best mee beginnen hé ,eens zien hoe hij reageert ??,,

Noëmi Noëmi Weiss

Hoewel liefde ook belangrijk is moet het zeker niet op de eerste plaats komen, in plaats daarvan krijgt mijn hond verzorging (waaronder voldoende beweging buitenshuis, elke dag tanden poetsen en vers vlees van smuldier, enz.) een strenge maar rechtvaardige opvoeding en liefde allemaal op het juiste moment (tenmisnte als ik denk dat het het juiste moment voor iets is van bovenstaande dingen).

anita Mvr Verhulst

zeer zeker een Dikke Knuffel!!! en tanden poetsen,dat vind boy zelfs leuk
wandelen doen we minder maar boy geeft dan ook een grote tuin waar die in kan ravotten
ja zijn vrouwtje is dan ook niet zo fit meer hè wandelen is voor de zomer en ze zijn nu met 2 dus ravotten ze nog zo fijn

annemie dekens

het allerbelangrijkste is hem heel graag zien!!! EMO 1


Een reactie plaatsen