Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Zo voorkom je dat je hond verdwijnt

  Davy Agten
  Zo voorkom je dat je hond verdwijnt
  Je bent je hond kwijt en het breekt je hart. Je bent niet alleen, elk jaar verdwijnen wel honderden honden. Als baasje kun je echter toch enkele dingen doen om dit te voorkomen, of om de kans om hem terug te vinden duidelijk te verhogen. Enkele tips:

  1. Loopt je hond graag buiten in je tuin? Zorg er dan voor dat het hek op slot is en dat hij nergens anders kan ontsnappen. Herstel regelmatig het hek en maak de gaten toe, vul de tunnels die je hond misschien al gegraven heeft onder de omheining.
    
  2. Ga je erop uit met je hond? Hou hem dan aan de leiband. Als hij de buurt gewoon is, kun je hem eventueel even los laten. Als je met de auto ergens naartoe gaat, maak dan zijn leiband vast, vooraleer je uitstapt! Hou bovendien de leiband stevig vast als je uitstapt!
    
  3. Ben je boodschappen gaan doen? Of moet de auto uitgeladen worden? Maak dan eerst je hond vast, vooraleer je je bezig houdt met het uitladen.
    
  4. Ga je op vakantie of verhuis je? Maak dan vooraf je hond al gewoon om in zijn kooi/bench te blijven. Als je op de nieuwe plek aangekomen bent, laat hem dan nog even in zijn kooi/bench, tot hij de nieuwe omgeving gewoon is.
    
  5. Laat geen vreemden met je hond wandelen als je er niet bij bent.
    
  6. Zorg ervoor dat je hond een halsband aan heeft waar zijn naam en jouw contactgegevens op staan. Laat door de dierenarts ook een chip plaatsen. Een chip bevat een schat aan informatie, die telkens bijgewerkt kan worden. Het doet bovendien helemaal geen pijn om die chip te plaatsen. Als je hond ergens gevonden is, kan een dierenarts of een hondenasiel op die manier onmiddellijk weten over welke hond het gaat. Als je verhuist, maak dan zeker een update van alle informatie.
    
  7. Hou foto's van je hond bij op je computer of in een album. Zorg ook dat je foto's bij je op zak hebt.
    
  8. Merk je dat je hond toch spoorloos is? Contacteer dan onmiddellijk de plaatselijke dierenartsen en hondenasielen. Maak een flyer met een foto van je hond en alle details. Laat ook de hondenclub weten dat je hond verdwenen is. Misschien kun je zelfs een zoekertje plaatsen in de krant of op Internet.

  Je hond verliezen, is geen pretje. Toch gebeurt het sneller dan je denkt. Probeer het te voorkomen en bedenk op voorhand een noodstrategie. Het kan al een kleine opluchting zijn om toch iets te kunnen doen.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Tips , Spoorloos , Verdwenen , Verdwijning hond
terug naar overzicht

8 reacties

 1. Saskia18

  rank: 31151

  Plaats een oproep op Facebook en plaats er foto┬┤s bij. Vraag of men het bericht wil delen.
  geplaatst op 26-06-2017 om 09:00
 2. goldenretriever

  rank: 743

  @ jondewi.... Ja hoor Elk land heeft zijn eigen specifieke landcode, net als bij een bank

  @ ozzles..... Wat jij schrijft is niet volledig correct, want het NDG is alleen een registratie kantoor, en is geen bewijs van eigendom, dit in tegenstelling tot de Belgische chip, die wel als eigendom geldt.
  geplaatst op 26-06-2017 om 00:49
 3. goldenretriever

  rank: 743

  @ jondewi.... Ja hoor Elk land heeft zijn eigen specifieke landcode, net als bij een bank

  @ ozzles..... Wat jij schrijft is niet volledig correct, want het NDG is alleen een registratie kantoor, en is geen bewijs van eigendom, dit in tegenstelling tot de Belgische chip, die wel als eigendom geldt.
  geplaatst op 26-06-2017 om 00:48
 4. jondewi

  rank: 591

  Wat als je jouw hond in het buitenland verliest? Wordt een Belgisch nummer in heet buitenland ook gelezen en weet "men" dan dat het een Belgisch nummer is?
  geplaatst op 13-01-2017 om 08:30
 5. jondewi

  rank: 591

  Wat als je jouw hond in het buitenland verliest? Wordt een Belgisch nummer in heet buitenland ook gelezen en weet "men" dan dat het een Belgisch nummer is?
  geplaatst op 13-01-2017 om 08:30
 6. jeanet

  rank: 182

  https://usera.ImageCave.com/jeanetta/krant 001.jpg

  pas op voor deze praktijken!!!!
  het overkwam me bijna zelf!
  mensen willen op een rare manier je hond afpakken en het liefst in publiek beweren ze dat je hun hond hebt gestolen/gejat en noem maar op.
  hoop dat je dit plaatje kunt lezen.
  jeanet
  geplaatst op 31-08-2010 om 11:53
 7. ozzles

  rank: 424

  Zorg ervoor dat je hond altijd gechipt is door de Raad van Beheer of door de dierenarts. Registreer het chipnummer bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (www.ndg.nl), zodat elke dierenambulance medewerker of dierenarts direct de chip kan uitlezen en via de NDG kan terugkoppelen aan de eigenaar.
  lees hier meer info over registreren bij een databank
  http://www.engelsestafford.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=24
  voor de kosten hoef je het niet te laten nl. eenmalig EUR 4,50 EMO 1
  geplaatst op 31-08-2010 om 11:44
 8. brigitte7

  rank: 1060

  Nog een tip, al je hond verdwijnt in je thuisomgeving, berichten met foto's uithangen in nabijgelegen supermarkten en krantenwinkels !!
  geplaatst op 31-08-2010 om 10:26
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x