Zo stop je het krabben van je hond

Je kent het wel, een hond die vaak zit te krabben. Hoewel dit normaal gedrag is, kan het soms uit de hand lopen. Het is dan ook belangrijk dat je dit zoveel mogelijk probeert in te tomen. Het beste middel? Je hond een goede voeding geven! Voeding is namelijk een belangrijke oorzaak van jeuk.

Vermijd slechte voeding

De belangrijkste reden voor krabben is een slechte voeding. Hierdoor verzwakt het immuunsysteem van je hond. Geef hem dus enkel natuurlijke voeding zodat hij de nodige vitaminen, voedingsstoffen, mineralen en enzymen binnenkrijgt. Het beste is om zelf het hondeneten te maken. Als dit niet jouw ding is, controleer dan de ingrediënten van de brokken die je koopt. Een goede keuze is hypoallergeen of biologisch hondenvoer. Hoewel dit alles meer tijd vergt, is het zeker de moeite waard. Je zal verbaasd staan van hoe snel het krabben zal verminderen! Binnen de twee weken merk je namelijk al een verschil.

Kies de juiste ingrediënten

Je moet je hond uiteraard niet hetzelfde eten geven als je klaarmaakt voor je familie. Ook dien je geen overdreven dure ingrediënten te gebruiken. Zorg er gewoon voor dat de producten gezond zijn en vermijd dus commerciële hondenvoeding. Die zit namelijk vaak vol met vreemde stoffen, additieven, kleurstoffen en bewaarmiddelen. Stel dus altijd de vraag: is dit eten wel gezond?


Wat is niet goed voor je hond?

  • Chocolade
  • Ajuinen
  • Druiven en rozijnen
  • Noten


Wat is wel goed voor je hond?

  • Vers vlees
  • Verse groenten (mixen)
  • Graan (koken)
  • Yoghurt
  • Kaas
  • Gekookte eierenWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

T.

Graan is helemaal niet gezond voor een hond, ze verteren dat ook niet!
Druiven kunnen geen kwaad als je ze geeft zonder pitten... en (bepaalde) groenten kan je ook gewoon snijden of pletten, je hoeft deze niet te mixen.

Eelkje

Ik heb gelezen datje ook geen pitloze druiven mag geven.
Verder had mijn hond rose achterpootjes wat duidt op voedselallergie. Ik geef sinds een paar maanden hypoallergene brokken en hypoallergeen blikvoer. De rose pootjes zijn weer wit, het krabben is minder maar ze is doorgegeten aan dat allergene voer. Nu ik lam bij geef zijn de pootjes nog wit maar krabt ze wel weer meer. Ik weet het ook niet meer, ze is sowieso een slechte eter en drinker.


Een reactie plaatsen