Zindelijke pup: Van kranten training tot buiten kaka doen

Hoe laat je je puppy de overgang maken van binnen op een krant zijn behoefte doen naar poeppauzes nemen buiten? Het is niet zo moeilijk als het lijkt.

Kranten Training

Wanneer je kranten of vodden gebruikt om je hond zindelijk te maken, ken je de truc al - leg de kranten op de vloer van de plaats waar je puppy verblijft, en verklein geleidelijk aan het gebied dat bedekt is met kranten, 3 of 4 lagen dik. Wanneer je aanvankelijk je puppy in deze kamer laat, zal er absoluut geen patroon of regelmaat te herkennen vallen in waar je hond zijn behoefte doet - hij zal de hele oppervlakte van de krant gebruiken. Sommige pups ontwikkelen al heel snel een voorkeur voor een plaatsje - anderen gaan waar de behoefte bij hen opkomt. Als hij een bepaalde plek kiest, zoveel te beter. Indien niet, zal de volgende stap van deze methode een beetje langer duren.

Maak elke dag de hoeveelheid papier dat de grond bedekt kleiner, tot je uiteindelijk nog slechts een kleine plaats heb die met kranten bedekt is. Verklein deze plaats geleidelijk - je wilt dat je pup de idee krijgt dat deze kleine plaats bedekt met kranten de plaats is waar hij moet gaan. Als je hond de krant mist en op de vloer plast, ga je te snel en moet je een paar stappen terug gaan.

Ververs de kranten elke dag - leg verse kranten neer, maar laat één krant die urine bevat bovenop de nieuwe liggen. Dit zal je pup eraan herinneren dat het oké is om zijn behoefte op de kranten te doen.

Wanneer je pup opgroeit en een betere controle over zijn darmen en blaas krijgt, en je hem meer en meer andere manieren bijbrengt, zal hij de kranten na een tijdje niet meer nodig hebben, en volledig zindelijk worden.

Geef je pup elke dag complimentjes wanneer je de oude kranten wegneemt en vervangt door nieuwe. Hij mag dan misschien niet volledig begrijpen wat je zegt, maar hij zal de complimentjes gaan associëren met de kranten.

De volgende stap is de kranten verplaatsen naar een locatie naar keuze – daar waar jij wilt dat hij zijn behoefte doet. Leg om te beginnen een krant op de plaats waar je een APP (Aangewezen Poep Plaats) wil voorzien. Een goede timing hiervoor is ongeveer 30 minuten nadat hij gegeten heeft. Dat zou een goed ogenblik moeten zijn om jouw hond mee te nemen voor een wandeling. (Tenzij je merkt dat voor jouw pup een andere timing beter werkt.)

Belonen

Doe hem aan de leiband, en blijf naast de krant staan. Praat niet tegen hem, geef hem enkel een kort beval zoals “Kaka doen” of eender welke zin je je pup wil leren. Speel niet met hem – je mag nu even saai zijn – want je bent enkel aan het wachten tot hij op de krant gaat. Wanneer hij dat doet, geef je hem uitvoerig veel complimentjes – zeg hem dat hij een flinke jongen is en geef hem een beloning.

Omdat je hem ook al complimenten gaf toen je de kranten verving, zou hij al moeten weten dat hij complimentjes en misschien zelfs een koekje krijgt als hij op de kranten zijn behoefte doet. Na een paar dagen zal hij de kranten – eender waar die zijn – associëren met lof. Na een aantal succesvolle sessies zou je in staat moeten zijn om de kranten niet meer te gebruiken, en simpelweg met je puppy te gaan wandelen.

Nog enkele punten: het helpt ook om je hond op een vast schema te houden – door hem elke dag op hetzelfde tijdstip eten te geven, en ook op vaste uren een poeppauze in te lassen. Pups tussen 9 en 12 weken moeten 8 tot 12 keer per dag gaan, dus zou je om de 45 minuten met hem naar buiten moeten. Honden tussen 12 en 26 weken moeten 5 tot 8 keer per dag en zou je dan om het uur of om de 90 minuten moeten buitenlaten.

Wanneer je thuis bent, is het jouw verantwoordelijkheid om op je puppy te letten. Kijk naar de signalen waarmee hij je probeert duidelijk te maken dat hij moet gaan – rondlopen in cirkels, de grond besnuffelen, opwinding (op en neer springen en niet willen blijven zitten) – dat zijn allemaal signalen die je zouden moeten duidelijk maken dat je hond naar het toilet moet. Neem hem regelmatig naar buiten voor poeppauzes, en hij zal snel begrijpen dat buiten dé plaats is om te gaan!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Huisman Hesci

Niks geen kranten, dat is gewoon onzin
Dat is allemaal zo omslachtig
Wees van begin af aan gewoon direct en ook vooral duidelijk tegenover de pup/hondEMO 1

Veerle Robijn

Inderdaad... veel te omslachtig en te lang durend! Onze pup werd ontelbare keren per dag buiten gezet (na elke keer slapen, na het eten, ,na het spelenn, zomaar tussendoor) en op bijzonder korte tijd was hij zindelijk in huis. Bovendien lezen wij geen krant... EMO 4

goeie methode om een pup zijn behoefte te leren doen

sien c

altijd die methode gebruikt en is altijd perfect verlopen!


Een reactie plaatsen