Zijn mijn kind en mijn gezin klaar voor een hond?

Zijn mijn kind en mijn gezin klaar voor een hond?
Wanneer je als ouder beslist een hond toe te laten binnen het gezin, moet je jezelf zeker enkele vragen stellen. We zetten de belangrijkste bekommernissen voor jou even op een rijtje.


Welk soort hond?

Er zijn honden te vinden in allerlei soorten en maten. Je moet zorgvuldig bekijken welk dier het best in jouw gezinssituatie past. Zowel jouw noden en belangen als die van de hond zijn belangrijk. Een hond verdient zorgen, het ene al wat meer dan de andere. Wees er zeker van dat je bereid bent om die zorgen dan ook te verschaffen. Een goede hulp kan je vinden bij onze hondentest.


Kan je een hond betalen?

Mensen onderschatten dikwijls de kost van een hond. Wanneer je besluit een hond te nemen, besef dan dat naast de kost van de voeding ook nog de kosten van een dokter, medicijnen, speeltjes, inentingen e.d. in rekening worden gebracht.


Heb je wel tijd voor een hond?

Zowel mens en dier hebben nood aan aandacht en affectie. Voorzie genoeg tijd om aan de noden van je hond te voldoen (spelen, wandelen, aaien, voeden,…)


Is mijn thuis geschikt voor een hond?

Leef je op een appartement? Is er dan voldoende plaats voor je hond? Als je huurder bent, zijn er dan bepaalde regels die je moet opvolgen?


Is mijn kind klaar voor een hond?

Het al dan niet nemen van een hond is een zaak die het hele gezin aanbelangt. Verras je kind niet met een hond vooraleer je er samen goed hebt over gepraat. Laat je door je kind ook zeker geen hond aanpraten. Jongeren verliezen na enkele weken meestal de interesse in de hond en laten dan mama en papa opdraaien voor de dagelijkse zorgen en beslommeringen.

Kies een hond dat past bij je gezinssituatie. Als je jonge kinderen hebt, kies je best een hond dat vriendelijk van inborst is, niet schuchter en vooral bestand tegen stress.


En vergeet niet…

Wanneer een hond goed verzorgd wordt, kan die al gauw 15 jaar oud worden. Dat is een hele poos dat je met mekaar moet samenleven…

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen