Zijn blauwe bessen veilig voor honden?

Zijn blauwe bessen veilig voor honden?
Een vraag die heel wat baasjes zich stellen is of blauwe bessen veilig zijn voor hun hond. Maak je geen zorgen, ze zijn niet schadelijk. Veel honden beschouwen blauwe bessen als een ware delicatesse. Ze bevatten heel wat stoffen die goed zijn voor je hond, en vaak zijn ze beter dan bepaalde snacks die je in dierenwinkels kan kopen. Als je goed zoekt kan je ook producten vinden die blauwe bessen bevatten. Deze winnen aan populariteit.

Niet voor elke hond

Het is echter verstandig om toch op voorhand informatie in te winnen bij de dierenarts voor je honden iets van fruit geeft. Vaak kan je dierenarts specifieke tips geven voor de hond in kwestie. Niet alle honden zijn hetzelfde, en advies op maat kan dan ook aangeraden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld honden die niet goed reageren op druiven.

Ook als je hond een bepaald dieet volgt is het aan te raden om te overleggen met de dierenarts in verband met blauwe bessen. Als je kennissen op bezoek hebt is het verstandig deze geen eten aan je hond te laten geven. Laat ze eerst je toestemming vragen. De eigenaar kent immers het dieet van de hond, en derden vaak niet.

De prijs van blauwe bessen kan erg fluctueren, omdat het een seizoensfruit is. Het is natuurlijk aan de eigenaar om te bepalen hoeveel hij wil uitgeven hieraan. Het is aan te raden om zeker niet te overdrijven met blauwe bessen. Een occasionele kleine portie na de gebruikelijke maaltijd van je hond moet zeker volstaan. Indien je dit wil kan je een klein deel van de gebruikelijke maaltijd van je huisdier vervangen door blauwe bessen. Overdrijf zeker niet, hou alles binnen proportie.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Bieke Van Gijsegem

Mmmmmm..... lekker!EMO 1

Bieke Van Gijsegem

maar pas op : die blauwe vlekken gaan er heel moeilijk uit bij 't wassen, hoor!EMO 8


Een reactie plaatsen