Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Ziekteverzekering voor honden

  Davy Agten
  Ziekteverzekering voor honden
  Je trouwe viervoeter kan ernstig ziek worden. Je wilt er dan ook alles aan doen om hem de beste verzorging te bieden. Deze verzorging kan echter veel geld kosten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een ziekteverzekering voor hun hond.

  Soorten verzekeringen


  Zoals bij de mens, bestaan er voor de hond ook verschillende soorten verzekeringen. Hoe meer je betaalt voor jouw verzekering, hoe meer kosten gedekt worden. De kosten zijn beperkt tot enkele euro’s per maand. Bovendien is de premie afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd.

  In België biedt de verzekering voorlopig twee formules aan. De eerste dekt 75% van de onkosten voor medische verzorging en chirurgie enkel in geval van een ongeluk. De tweede dekt 75% van de kosten bij een ongeval en bij een ziekte. Voor de eerste formule betaal je 13 euro per maand, bij de tweede 25 euro. Bovendien is er hier ook een gedeeltelijke dekking voor het medisch onderzoek, vaccins en tandsteenverwijdering. In Nederland zijn er meerdere formules mogelijk.

  Verzekering afsluiten


  Een ziekteverzekering voor honden bestaat nog maar enkele jaren in België en Nederland.
  Eerst en vooral zal de dierenarts jouw viervoeter onderzoeken en een document invullen waarin hij verklaart dat hij in een goede gezondheid verkeert. Bovendien zal hij controleren of je hond alle vaccinaties gehad heeft.

  Pas als hij aan die voorwaarden voldoet, kan je een verzekering afsluiten.

  Welke kosten worden geheel of gedeeltelijk gedekt?


  De kosten die gedekt kunnen worden zijn afhankelijk van de premie die je betaalt voor de verzekering. Bovendien is het verschillend van land tot land. De volgende kosten kunnen terugbetaald worden:

  • Kosten van de dierenarts
  • Geneesmiddelen
  • Identificatiechip
  • Tandheelkundige hulp
  • Castratie
  • Vaccinaties
  • Ziektekosten in het buitenland
  • Spoedopname, zoals een ongeluk of een maagverdraaiing waarbij direct hulp moet worden verleend
  • Intensive care, als er sprake is van vergiftiging
  • Allergie: het onderzoek en de behandeling
  • Operaties die nodig zijn om voorwerpen uit het lichaam te verwijderen of een gescheurde kruisband te herstellen
  • Behandelen van ziektes zoals suikerziekte
  • Diefstal
  • Zwerven
  • Overlijden door ongeval
  • Overlijden door ziekte
  • Alternatieve geneeswijzen


  Welke kosten worden niet gedekt?


  Het dagelijks onderhoud van je hond zoals verzorging, voeding en onderdak.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Kosten , Verzekering , Hondenverzekering , Ziekteverzekering , Belgie , Nederland
terug naar overzicht

10 reacties

 1. Wimbo1

  rank: 30

  Quote: "In Nederland is dit goed geregeld" Nou.... vergeet dat maar. Net zo'n zooitje en ook ERG duur... Lees onderstaande maar even

  Ik ben deze week eens in de ondoorzichtige krochten van het verzekeren van je huisdier gedoken. Alhoewel dit een Belgische site is, zal deze materie vrijwel naadloos passen voor Nederland en Belgie. De verschillen zijn niet echt groot.
  Wie heeft zijn huisdier verzekerd tegen welke prijs? Want die laatstgenoemde is niet misselijk... Na zoekwerk blijker er (maar?) vier aanbieders te zijn. De onderlinge prijzen fluctueren van 19,99 € tot 55 €. Eigen risico bij de goedkoopste casu quo minst biedende verzekering (Let op!!! per 3 maanden!!!! EMO 6) is ongeveer 150 tot 500 €!!! En als je dan ook nog eens ziet wat er allemaal uitgesloten is.... dan wordt ik daar niet vrolijk van en ik denk dat er een paar (verzekerings)mensen zich rot lachen als er een nieuwe klant binnenhuppelt.... We hebben dan ook besloten om deze verzekering maar niet te nemen. Want bijv. ook vaccinaties worden NIET gedekt!
  Wie heeft er een (andere) mening hierover? Ik hoor hem graag.
  En wie heeft er toch een verzekering en wat kost je dat?
  Wie heeft ooit gedacht, och.... had ik mijn dier maar verzekerd, want.... etc.
  Wie overweegt een verzekering te nemen en waarom?
  geplaatst op 29-12-2017 om 12:26
 2. Arkan

  rank: 32843

  In Nederland is het allemaal goed geregeld. Hier in België is het nog steeds een complete ramp. Kei duur en er zit niks in. Er zijn meer uitzonderingen dan wat anders. Ik kan voor hetzelfde geld toch meerdere malen naar de dierenarts gaan. Ik heb geprobeerd om in Nederland een verzekering af te sluiten, maar dat mocht niet als "buitenlander". EMO 8
  geplaatst op 28-12-2017 om 17:17
 3. Mini

  rank: 26692

  Goldenretriever u heeft helemaal gelijk een rekening op naam van de hond kan niet, sorry dat ik u op het verkeerde been heb gezet...bij onze bank (en misschien wel alle banken..) kan je een subrekening aan je spaarrekening koppelen en dat "doel" een naam geven..zodoende hebben wij een rekening met de naam van de hond al is het wel ons eigen bankrekeningnummer....Ik hoop dat ik het zo goed uitgelegd heb...
  geplaatst op 12-07-2017 om 10:34
 4. goldenretriever

  rank: 833

  De kleine lettertjes van een dieren verzekering zijn verschrikkelijk, en zij sluiten meer uit dan dat ze verzekeren.
  En het verhaal van Mini is ook niet compleet correct, want je kunt nooit een bankrekening op naam van je hond openen, daar een hond geen rechtspersoon is, maar wel leuk bedacht.

  Als kennelhouder word ik sowieso al geweigerd, zelfs nu ik aan het uitbollen ben en nog maar 2 honden heb.

  kortom dierenverzekeringen is een grote farce
  geplaatst op 12-07-2017 om 08:02
 5. Mini

  rank: 26692

  Na alles goed uitgeplozen te hebben wat verzekeringen betreft, hebben wij besloten om maandelijks 25 euro op een rekening te storten die onze hond zijn naam draagt, zo heeft hij al zelf een keer een behandeling bij een dierenarts betaald. Dit bevalt ons beter dan die dure verzekeringen.
  geplaatst op 11-07-2017 om 23:59
 6. mdejong140

  rank: 1393

  ik heb er ook aan gedacht om een verzekerijng af te sluiten maar die 12 euro per maand kan ik ook zelf opzij zetten
  geplaatst op 11-07-2017 om 23:11
 7. Wimbo1

  rank: 30

  Davy, je vergeet ééń źéér belangrijk item in deze post. De kosten... Lees even mijn ingezonden stukje bij Forum-Algemeen.
  Echt niet normaal als je de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen leest...
  geplaatst op 12-03-2017 om 10:05
 8. Eeva

  rank: 717

  Sorry, er ging iets niet goed. hier is de goede link: http://bankreview.nl/petplan-ervaringen/#more-638
  geplaatst op 12-01-2012 om 16:30
 9. Eeva

  rank: 717

  Ook ik heb best lang zitten twijfelen waar ik het best m'n huisdieren kon verzekeren. Na veel gepuzzel kwam ik op een pagina (Een link ) waarbij ervaringen van anderen staan. Deze ervaringen hebben mij geholpen in het kiezen van een verzekering. Wellicht dat anderen ook iets met deze tip kunnen!!!
  geplaatst op 12-01-2012 om 16:29
 10. Ik heb mijn beide honden verzekerd,mijn katertje(die nu niet meer leeft)had ik ook verzekerd,en dat was een gewone huistuinenkeukenkat,maar ben wel blij met de verzekering,nu nog in ieder geval.ik weet gewoon dat ik als er wat is,gewoon naar de dierenarts kan stappen, het wordt tot op een zekere hoogte toch vergoed, maar ieders zijn eigen idee erover.
  geplaatst op 09-09-2010 om 10:55
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x