Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Zelf je hond verzorgen

  Davy Agten
  Zelf je hond verzorgen
  Honden kunnen voor een groot deel hun eigen vacht verzorgen. Toch is een beetje hulp van het baasje altijd meer dan welkom. Bovendien heeft het alleen maar voordelen! Je krijgt een betere band met je hond en je zal kwaaltjes snel ontdekken zodat ze geen kans krijgen om te evolueren naar een meer ernstige aandoening.

  Honden likken, schudden of krabben om hun vacht proper te houden. Vaak is dit echter niet genoeg om vlooien of teken te weren. Een grondige borstel –of kambeurt is dus zeker geen overbodige luxe. Bovendien zal de vacht veel properder zijn en zullen pijnlijke klitten geen kans krijgen.


  Je hond borstelen


  Langharige honden zouden elke dag geborsteld moeten worden om klitten in hun vacht te voorkomen. Kortharige honden of honden met een gladde vacht kunnen een keer per week geborsteld worden.

  Sommige honden zijn verzot op de massage van een goede borstelbeurt, maar anderen doen er wel even over om er gewoon aan te geraken.

  Als je hond probeert weg te komen, probeer hem er dan geleidelijk aan, in kleine stappen, aan te doen wennen. Begin met de borstel twee of drie keer door de vacht te halen terwijl je vrolijk tegen hem praat. Zo zal je hond zich het meest op zijn gemak voelen in een situatie die hij nog niet kent. Beloon je hond wanneer je klaar bent met borstelen. Naargelang je hond er meer en meer aan went, kan je de borsteltijd elke keer wat uitbreiden.

  Beter voorkomen dan genezen


  Onderzoek je hond zijn vacht regelmatig. Teken en vlooien zijn op het eerste zicht kleine ongemakjes, maar als ze niet verwijderd worden kunnen ze tot meer ernstige aandoeningen leiden. Let erop dat rond zijn staart geen restjes hangen die op rijstkorreltjes lijken. Deze zouden erop kunnen wijzen dat je hond wormen heeft. Indien dit het geval is, twijfel dan niet en ga zeker langs bij je dierenarts.

  Ook hebben honden vaak tandproblemen. Om kostelijke behandelingen te voorkomen kan het volstaan om het gebit van je hond elke dag te poetsen. Kindertandenborstels kunnen hier dienst voor doen, maar kunnen pijnlijk zijn voor het tandvlees. Het best kan je dus een eenvoudige tandenborstel voor honden aanschaffen. Wat wel een must is, is tandpasta speciaal voor honden. Je eigen tandpasta kan giftig zijn.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Verzorging , Borstelen , Tanden , Verzorgen
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x