Zelf hondenvoeding bereiden om schadelijke stoffen uit te schakelen

Zelf hondenvoeding bereiden om schadelijke stoffen uit te schakelen
Voor de mens is een gezonde voeding zeer belangrijk om de gezondheid optimaal te houden. Dit geldt ook voor de hond. Veel baasjes zijn zich er niet van bewust dat commerciële hondenvoeding schadelijke stoffen kan bevatten die de gezondheid van hun huisdier kan schaden en hun levensduur kan verkorten.

Conserveermiddelen

In hondenvoeding vind je vaak conserveermiddelen terug. Sommige conserveermiddelen zijn zeer schadelijk als ze worden gebruikt op dagelijkse basis. Aangezien je je hond elke dag commerciële hondenvoeding geeft, krijgt hij ook elke dag deze conserveermiddelen binnen waardoor zijn gezondheid serieus beschadigd wordt.

Conserveermiddelen zoals BHA of butylhydroxyanisol en BHT of butylhydroxytolueen veroorzaken lever- en nierfalen. Ook Ethoxyquine is zo een middel. Ethoxyquine is zelfs verboden in voeding voor mensen en wordt in hondenvoeding gebruikt als stabiliseermiddel om te voorkomen dat het voedsel ranzig wordt.

Ingrediëntenlijst

Deze schadelijke conserveermiddelen worden niet altijd vermeld op de ingrediëntenlijst. Als de fabrikant zelf deze middelen niet heeft toegevoegd, hoeft dat ook niet vermeld te worden op de lijst. Ook al is de kans groot dat ze er uiteindelijk wel gebruik van hebben gemaakt.


Hoe weet je nu of er conserveermiddelen aanwezig zijn?


Conserveermiddelen zorgen er voor dat hondenvoeding lang bewaard kan worden. Is de houdbaarheidsdatum meer dan een jaar? Dan zijn er zeker conserveermiddelen aan toegevoegd. En juist die middelen die schadelijk zijn.

Zelf hondenvoeding maken

Met de juiste informatie kan je zelf je hondenvoeding maken. Consulteer een voedingsdeskundige om te weten welke ingrediënten je hond nodig heeft. Een belangrijk voordeel is dat je precies weet wat je hond eet. Bovendien gebruik je voedsel wat wij als mensen ook consumeren. Je bent er dus zeker van dat dit niet schadelijk is voor je viervoeter.

Geen tijd?

Het is mogelijk dat je te weinig tijd hebt om elke dag zelf hondenvoeding te bereiden. Er bestaan een handvol bedrijven die bezorgd zijn om de gezondheid van de hond. Ze bieden dan ook voedsel aan zonder schadelijke conserveermiddelen. Bovendien kan je in sommige bedrijven ook brokken krijgen met de juiste voedingswaarden. Aan deze brokken kan je zelf vers vlees en verse groenten toevoegen, wat je veel tijd uitspaart.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen