Zelf hondenkoekjes of hondensnoepjes maken

Zelf hondenkoekjes of hondensnoepjes maken
Vandaag de dag is het helemaal in om je hond te vertroetelen! Honden zijn niet langer een gewoon huisdier, ze zijn een deel van onze familie geworden. Wie zijn viervoeter eens goed in de watten wilt leggen, kan hem eens plezieren met een zelf gebakken snoepje!

Honden slapen bij ons in bed, we nemen ze mee op vakantie en de passagierszetel is steevast hun favoriete plekje in de auto. Het behoeft dus geen verdere uitleg dat we ook meer begaan zijn met wat we onze viervoeters als eten voorschotelen. Vele hondenvoedingproducenten hebben een groot aanbod aan hondenvoeding –en versnaperingen, maar vaak weten we niet wat er precies in die voeding zit. Allergieën en andere nevenwerkingen zijn hier dan ook vaak een gevolg van. Wil je zelf onder controle hebben wat je hond eet, dan zijn zelfgemaakte, gezonde hondenversnaperingen een mooi alternatief!

Aan de slag

Zelf hondensnoepjes of hondenkoekjes maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt er niet veel kookervaring voor nodig, geen luxueus keukenmateriaal en geen culinaire ingrediënten. In feite bak je ze op dezelfde manier als gewone koekjes! Indien je nog nooit koekjes hebt gebakken, kun je best eerst op zoek gaan op het internet naar recepten voor hondenkoekjes. Net zoals gewone koekjes, kun je ook bij hondenkoekjes allerhande ingrediënten uit proberen. Een beetje creativiteit kan dus handig van pas komen. Denk er wel aan dat je geen suiker gebruikt. Groenten, kip –of rundbouillon en pindapasta zijn dan wel weer geschikt. Omdat koekjes voor honden iets dikker mogen zijn dan gewone koekjes, kun je ze best wat langer in de oven laten steken.

Alles op een rijtje

Denk eraan dat je hond ook zijn limieten heeft. De snoepjes mogen zeker niet meer dan tien procent van zijn dagelijkse voeding uitmaken. Let er ook steeds op dat het vetgehalte van de ingrediënten die je gebruikt zo laag mogelijk is. Dit is vooral belangrijk om op te letten wanneer je recepten gebruikt die in eerste instantie voor mensen bedoeld zijn. Honden verdragen immers veel van deze “menselijke” ingrediënten niet en kunnen hier zelfs een ernstige voedselvergiftiging aan overhouden. Vermijd daarom altijd het gebruik van chocolade, ui, rozijnen en druiven.

Als je zelf geen hondensnoepje wil maken, maar je wil hem toch iets gezond geven: Kijk dan eens of je hem misschien een varkensoor, bullepees of andere kauwsnack kan geven


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Linda Rymenants

Kippemagen of hartjes in kleine stukjes snijden en laten drogen in de oven.
Lekker en gezond

Annelies Bagchus

Hallo,
Ik vind het erg leuk dat jullie deze artikelen plaatsen.
Ik ga zeker de hondenkoekjes proberen te maken.
Hartstikke leuk!


Een reactie plaatsen