Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Welke ziektes kunnen honden verspreiden?

  Davy Agten
  Welke ziektes kunnen honden verspreiden?
  Jaarlijks moeten onze honden door de dierarts gecontroleerd worden op ziekten en eventueel worden ze dan ook ingeënt. Dit moeten we niet alleen voor onze honden doen, maar ook voor onszelf. Hoewel het niet vaak voorkomt, kunnen wijzelf besmet worden door onze viervoeter.

  Er zijn enkele ziekten bekend die kunnen overgedragen worden van mens op dier. De meeste zijn gemakkelijk te behandelen en geven ons enkel vervelende neveneffecten. Andere, zoals toxoplasmose kunnen in ernstige gevallen levensbedreigend zijn.
  Een kort overzicht…

  Salmonella-infectie


  Deze bacterie wordt meestal via besmet voedsel in ons lichaam opgenomen. De bacterie kan verspreid worden via dierlijke uitwerpselen en kan koorts, braken, diarree en vermoeidheid teweegbrengen.

  Rondwormen  De eitjes van rondwormen en kleine exemplaren van de worm zelf, kan je terugvinden in de ontlasting van katten en honden die besmet zijn met de worm. Vooral voor kinderen vormt dit een bedreiging omdat ze zich meer bevinden in plaatsen waar dieren hun behoefte doen (zandbak, speeltuinen, graspleinen,…).
  Katten en honden moeten daarom regelmatig gecontroleerd worden op rondwormen, zodat ze niet langer een bedreiging zijn voor kleine kinderen. Symptomen van een besmetting met rondworm zijn: koorts, hoesten, verminderde eetlust en een slap gevoel.

  Ringworm  Dit is een schimmelinfectie op de huid of de nagels. Mensen worden besmet door sporen van de schimmel die zich op het haar nestelt. Gevaarlijke objecten: haarborstels, tapijten, kledij. Kortom alles waar haar kan aan blijven zitten, kan dragen zijn van de sporen van de ringworm.
  Verschillende dieren kunnen drager zijn van de schimmel: katten, honden, muizen, ratten en cavia’s.

  Schurft


  Schurft is een ziekte waarbij kleine mijten zich net onder de opperhuid nestelen. Ze leggen daar eitjes en planten zich razendsnel voort. Door een reactie van ons lichaam, veroorzaken ze een immense jeuk.

  De meest effectieve manier om besmettingen van allerlei ziekten tegen te gaan is een goede hygiëne voor zowel je hond als voor jezelf. Laat je huisdier regelmatig een grondige check-up ondergaan en vaccineer zoveel keer als nodig.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op
terug naar overzicht

4 reacties

 1. DeeBee71

  rank: 605

  Zullen we de ziekte van Weil niet vergeten? Vaccineren is niet alleen in belang van de hond!
  geplaatst op 03-10-2012 om 20:26
 2. Veerle

  rank: 20

  Hoort onvoorwaardelijke hondenliefde ook bij de ziektes die een hond verspreid? EMO 4
  geplaatst op 20-09-2012 om 07:49
 3. biekevg

  rank: 1

  en Christo vraagt of er nu geen artikel kan komen, over welke ziektes mensen kunnen verspreiden???
  geplaatst op 19-09-2012 om 13:43
 4. biekevg

  rank: 1

  Die begeleidende foto weer! Prachtig!EMO 4
  geplaatst op 30-08-2012 om 19:08
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x