Weet als je niet klaar bent voor een hond

Weet als je niet klaar bent voor een hond

Ben je aan het twijfelen om een hond op te nemen bij jouw thuis? Lees dan de volgende punten. Herken je jezelf hierin, dan ben je (nog) niet klaar om een huisdier in huis te nemen.

 

Je leeft op een erg beperkt budget

Een hond onderhouden is vrij duur. Veel mensen tellen enkel de kosten van eten, maar bij een hond komt veel meer kijken. Zo zijn er de medische kosten van vaccinaties en mogelijke ziektes. Maar er zijn ook de kosten van een hondenmand, leibanden of andere items die je nodig hebt om je hond goed te onderhouden. Daarbij moet je met sommige hondenrassen ook naar de kapper gaan zodat de haren niet te lang worden. Dit alles samen kan iedere maand tot een prijzig kostenplaatje komen. Sommige grote hondenrassen kunnen tot 100 euro per maand kosten.
 


Je wil snel kweken om zo een extra centje te verdienen

De meeste raskwekers zijn mensen die dol zijn op honden en hebben vaak jaren ervaring. Meestal begonnen deze mensen eerst met het gewoon opvoeden en onderhouden van een hond. Pas na enkele jaren zijn ze beginnen kweken, soms zelfs pas na verschillende generaties van honden te hebben onderhouden. Hierdoor kennen ze hun hondenras door en door en weten ze perfect wat ze moeten doen en hoe ze dit aan andere mensen moeten leren.

Het kweken van honden zal in dit geval ook meer geld kosten dan opleveren, ook als je per puppy ongeveer 500 euro kan krijgen. Dit soort bedragen krijg je natuurlijk enkel als de koper merkt dat je dol bent op je honden en je ze duidelijk goed hebt verzorgd. Kwekers die enkel geld willen verdienen, komen maar al te vaak bedrogen uit.
 


Je bent volop je carrière aan het uitbouwen

Jonge puppy’s hebben zeeën van aandacht nodig, vooral als ze pas bij jouw thuis intrekken. Je moet dagelijks spelen en minstens 2 maal per dag wandelen met je hond. Als je weet dat je door drukke werktijden hier niet aan toe komt, kan je best geen hond in huis nemen.

Honden die zich verlaten voelen, zullen vaak agressief en destructief gedrag vertonen. Je wil natuurlijk niet thuis komen na een drukke werkdag en merken dat al je meubels afgeknaagd zijn. Als je je hond in een kooi houdt, bestaat de kans dat hij onophoudelijk blaft of jankt. Dit is een teken dat de hond aandacht en affectie mist. Wanneer je op voorhand weet dat je weinig tijd zal hebben voor je hond, kan je er best geen in huis nemen.

 

Je wil een goede waakhond

Waakhonden zijn geen machines, het zijn ook maar dieren. Je moet ervoor zorgen dat deze hond zich niet hetzelfde gedraagt naar jouw gezin toe als naar mogelijke indringers. Van een waakhond wordt verwacht dat hij agressief en territoriaal is. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat hij deze eigenschappen ook naar jouw gezin toe heeft. Het beste bewakingssysteem is nog altijd een alarminstallatie.

 

Je kinderen willen per se een hond

Honden zijn levende wezens en je moet er ook goed zorg voor dragen. Kinderen zien enkel de positieve kanten van een hond maar interesseren zich natuurlijk niet in de poespas die erbij komt kijken. Weet dat je, als ouder, waarschijnlijk zelf zorg moet dragen voor je hond.

Je moet dus, vooraleer je de hond aankoopt, duidelijk met je kinderen afspreken dat zij ook mee moeten helpen met het verzorgen van je hond. Daarnaast leer je je kinderen op die manier verantwoordelijkheid dragen voor een hond.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen