Wat te doen wanneer je hond veel gaat urineren?

Wat te doen wanneer je hond veel gaat urineren?
De urine van een hond is vaak een indicatie van de gezondheid. Zowel te vaak of te weinig urineren kan een teken zijn dat er iets scheelt met je hond. Het is dus belangrijk om dit in de gaten te houden. Op die manier kan je snel ingrijpen als er iets aan de hand blijkt te zijn met je hond!

Mogelijke oorzaken

Een hond die erg vaak gaat urineren kan immers een urineweginfectie hebben. Dit kan veroorzaakt worden door bacteriën. Een urineweginfectie kan de blaas treffen, maar ook bijvoorbeeld de nieren. Zeker niet ongevaarlijk dus! Buiten veel urineren zijn er nog een aantal andere indicaties die kunnen wijzen op een urineweginfectie. Zo kan er bloed in de urine zitten, of kan deze er erg troebel uitzien. Tijdens het urineren zelf kan het zijn dat de hond pijn heeft.

Wanneer een dierenarts je vermoeden zal bevestigen, zal er antibiotica worden voorgeschreven. Let wel op, dit wil niet zeggen dat de infectie niet meer terug zal komen! Daarom is het beter om in te zetten op preventie.

Hoe kan je dit voorkomen?

Zorg eerst en vooral voor vers en proper water. Probeer ook te zorgen voor een kwalitatieve voeding, dit kan misschien wel iets meer kosten, maar kan veel onheil voorkomen. Zorg er ook voor dat je hond kan urineren als je niet thuis bent. Het kan ook verstandig zijn om informatie in te winnen bij je dierenarts. Deze weet vaak wat voor jouw hond het beste is!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Veerle Vandevoort

Mijn hond (7 maanden) werd vorige donderdag gestereliseerd. Sindsdien plast ze heel vaak en heeft ze veel plasdrang. Volgens de dierenarts is dit een gevolg van de operatie en van voorbijgaande aard. Ze krijgt nog antibiotica. Is die bij iemand herkenbaar ? Moet ik me zorgen maken ?


Een reactie plaatsen