Wat moet je weten vooraleer je een hond koopt?

Wat moet je weten vooraleer je een hond koopt?

Honden kunnen perfecte maatjes voor je zijn. Je kunt lekker met ze spelen en knuffelen. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Honden moeten goed verzorgd worden. Sommigen nemen meer tijd in beslag dan anderen, dus bedenk goed waar je aan begint voordat je een hond aanschaft. Je eigen dier is jouw verantwoordelijkheid, dus zorg er goed voor.

 

 

Wat voor hond?

Vooraleer je een hond aanschaft, moet je goed bedenken wat voor een hond het beste bij jou past. Neem hier ruim je tijd voor. Je kan eens kijken tussen onze hondenrassen of meedoen aan de hondentest.

 

 

 

 

Waar haal ik een hond?

Kijk goed uit waar je je hond gaat halen, want niet alle asielen of fokkerijen zijn even koosjer. Bekijk goed hoe de eigenaar de dieren verzorgd heeft en check of het dier alle inentingen heeft gehad die het nodig heeft. Je kunt je nieuwe hond beter niet bij een dierenwinkel kopen, omdat je dan vaak niet kunt zien hoe de moeder werd verzorgd. Bedenk wel dat een goed gefokt en verzorgd dier vrij duur kan zijn.

Helaas zitten er nog altijd veel (leuke) honden in het asiel. Ook hier kan jouw ideale huisdier tussen zitten. De verzorgers daar kunnen je meer vertellen over het karakter van de hond, de medische geschiedenis, of hij/zij goed overweg kan met andere dieren, kinderen en nog veel meer. Zo kunnen ze je helpen met het vinden van jouw perfecte hond.

Denk in ieder geval goed na voor je een hond in huis neemt.

 

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Verachtert Filip

Goede raad. Wordt helaas niet altijd opgevolgd

Bieke Van Gijsegem

maar ik zou na het laatste zinnetje, toch nog erbij zetten :
"Denk goed na voor je een hond in huis neemt,
en geniet er dan met volle teugen van!"EMO 1

Klaassen Karin

Ik vraag me af hoe werkende mensen hun werk met hun hond combineren. Zelf werk ik 4 dagen per week, ben niet al te laat thuis 's middags (ik werk in het onderwijs) en zou toch erg graag een hond willen, vandaar mijn aanmelding op deze website. In hoeverre valt werk met een hond te combineren?

Charissa Buekenberghs

Ook belangrijk dat je leert om echt 'roedelleider' te zijn. Allé dat vind ik toch. Ik vind het fijn als ze niet opspringen, netjes wachten tot ik door de deur ben en wachten tot ik zeg dat ze mogen eten. Je hebt er alleen maar veel plezier aan.
Ivm een job te combineren. Ik denk dat dat wel lukt. Ik las in Hondenleven al een hele poos geleden allerlei meningen van mensen ook ivm een job en honden. Ieder had zijn eigen mening, maar wat me erg hard opviel... Er is niet één mening de juiste mening. De ene persoon zag het voor de hond als een poosje rust voor zichzelf als ze werken was en de andere blijft liever de hele dag erbij. Zolang je maar goed voldoende en fijn samen kunt zijn denk ik dat het goed is.

Walter De Gendt

Wat ik vooral belangrijk vind is dat een kweker zijn hond verkoopt op 7 of 8 weken . Later aankopen is echt niet aan te raden want de socialisatie is voorbij op 12 weken ! Indien je één of liefst beide ouderdieren kan zien is dit zeker aan te raden . Veel problemen zijn genetisch bepaald .
Vraag ook altijd om te zien waar de hondjes zijn gehuisvest zijn bij de kweker.
Honden moeten opgevoed zijn in menselijke huiskring en niet geisoleerd in een achterschuurtje .

In asielen zitten ook goede honden . Toch moet je hier ook uitkijken want van vele honden is de achtergrond niet gekend. Meestal kan je de hond op proef twee weken in huis halen . Als het dan echt niet clickt of als er onoverkomelijke problemen opduiken , kan je hem nog altijd terug bezorgen.

De Gendt Walter ( hondengedragstherapeut )


Een reactie plaatsen