Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Wat moet je doen als je professioneel honden wil kweken?

  Davy Agten
  Wat moet je doen als je professioneel honden wil kweken?
  Honden kweken op een professionele manier is helemaal geen manier om snel rijk te worden. Je moet rekening houden met verschillende factoren die de job moeilijker maken.

  Welke stappen moet je zetten?


  Het lijkt een manier om gemakkelijk geld te verdienen, maar dat is honden kweken zeker niet. In feite: Als je het ziet als een manier om geld mee te verdienen, mag je er nu al mee stoppen. Je moet het doen uit liefde en interesse voor 'De Hond'.

  Er zijn veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals het uitkiezen van de kweekouders. De kweekouders mogen niet ziek zijn bijvoorbeeld.

  Soms komen er ook nog extra kosten bij kijken waardoor het helemaal niet meer winstgevend wordt.

  Zoek ouders om te kweken die kwaliteitsvol zijn en die ook geregistreerd staan: er zijn veel puppy's die een spuitje krijgen omdat ze ongewenst zijn dus kan je er maar beter voor zorgen dat je kweekhonden van goede kwaliteit zijn zodat je niet met honden overblijft.

  Hoe zoek je goede ouders?


  Het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden als je kweekouders kiest, is hun gezondheid. Ze moeten niet alleen nagekeken worden op ziekten die van hond op hond overgegeven worden, ook op infectieziekten moeten ze nagekeken worden. Let ook goed op het temperament van de ouders, als de ouders zelf al agressief gedrag vertonen, is er een erg grote kans dat ook de puppy's agressief zullen zijn. Het karakter van de dieren is dus erg belangrijk, net als hun gezondheid.

  Wat met problemen voor de kweekouders?


  Je moet niet alleen kijken naar ziektes die de pups kunnen krijgen, ook de kweekouders zelf kunnen in de problemen komen door het kweken: als er gekweekt wordt op het platteland of op een boerderij kunnen de honden infecties oplopen. Let extra op tijdens en na de zwangerschap en haal er een dierenarts bij als dat nodig is. 

  Nog andere problemen?


  Niet alle puppy's overleven na de geboorte, dat is ook een factor waar je rekening mee moet houden. Niet alleen de puppy's lopen gevaar, ook de moeder loopt altijd gevaar tijdens en na een zwangerschap.

  Welke materialen heb je nodig?

  • een box om de puppy's op te vangen
  • warmtelampen om de hondjes warm te houden
  • thermometers
  • het nummer van de dierenarts voor als er iets mis zou gaan
  • nog andere medische hulpmiddelen
  • kranten om op de grond te leggen

  Nog een belangrijke tip: leer al met deze materialen werken voor de puppy's er zijn. Als je dit te laat doet, kan de hulp soms te laat komen. Hou de puppy's ook altijd goed warm, onderkoeling is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij pasgeboren hondjes.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
terug naar overzicht

2 reacties

 1. Melissa

  rank: 469

  Het is heel leuk om de pups te zien opgroeien, heel fijn maar wel zwaar werk.
  Nog niet in het minst met al die mensen die op bezoek komen.
  Mensenkennis is iets wat je ook nodig hebt, ten slotte beslis jij waar de pups terrechtkomen, dus is het jou taak om een zo goed mogelijke thuis voor ze te zoeken. Dat is moeilijker dan je denkt.
  geplaatst op 30-12-2009 om 20:41
 2. AnneMarie

  rank: 28

  ga eerst een goed boek over pups en fokken lezen voordat je ergens aan begint
  het is een 24 uurs job
  geweldig maar zwaar
  nog veel belangrijker is kijk eerst of je de pups wel kunt verkopen, want als er geen vraag naar is, hoef je er niet eens aan te beginnen!!!!
  geplaatst op 16-12-2009 om 13:14
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x