Wat moet ik weten voor ik een hond adopteer?

Wat moet ik weten voor ik een hond adopteer?
Veel mensen die een hond in huis willen halen kopen deze voor heel wat geld. Er zijn echter ook alternatieven waar sommigen niet aan denken. Zo kan je ook eens een bezoek aan het dierenasiel brengen. Door deze honden te adopteren geef je ze een nieuw huis en bespaar je bovendien aardig wat geld.

Er zijn heel wat mensen die een slecht beeld hebben van honden in een asiel. Velen denken dat ze er belanden omwille van agressie tegenover de eigenaars of derden. Dit is zeker niet altijd het geval! Er zijn immers heel wat mensen die na verloop van tijd de interesse in hun viervoeter verliezen en deze achterlaten.

Bezint eer je begint

Alvorens je deze stap zet is het van cruciaal belang jezelf goed te informeren over de hond die je wilt adopteren. Veel dierenasielen hebben een website waarop je vaak een selectie aan dieren kunt bekijken. Het kan echter wel gebeuren dat deze niet helemaal up-to-date is. Vaak kan je ook informatie vinden over de werking van het dierenasiel zelf, iets wat zeker niet onbelangrijk is.

Je kan natuurlijk ook gewoonweg een kijkje gaan nemen in het asiel. Een gesprek met de mensen van het dierenasiel kan bijzonder leerrijk zijn. Dit komt niet alleen de hond, maar ook de eigenaar ten goede.

Wees zeker van je stuk vooraleer je een hond adopteert

Het is erg belangrijk om zeker te zijn voor je een hond in huis haalt. Dit is zeker het geval voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad. Het zou bijzonder jammer zijn om een hond in huis te halen om er dan achter te komen dat dit eigenlijk je ding niet is. Zowel voor eigenaar als hond is dit een verre van ideale situatie. Zorg er dus voor dat een hond in huis halen niet zomaar een impulsbeslissing is, maar een weloverwogen keuze. Denk dus goed na over de voor-en nadelen. Voldoende informatie inwinnen is een must!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Charissa Buekenberghs

En je kan niet alleen in een asiel adopteren maar ook bij mensen die zich bezig houden met honden op te vangen als vrijwilliger/hobby. Ik vang af en toe zelf ook honden op en er zitten echte schatten bij! Maar soms ook honden met al een verleden. Maar al die informatie krijgt een geïnteresseerde onmiddellijk. Zeker de moeit om hondjes een nieuwe kans te geven! Ze bloeien helemaal open!

Kim Pauwels

Al mijn honden komen uit het asiel en keer voor keer heb ik er positieve ervaringen mee gehad...
Igor was als puppy in het asiel terecht gekomen, overschot van een nest kruisingen waar de eigenaar geen centen meer in zag...
Zoor was mishandeld en als afdankertje in het asiel binnengebracht en ook onze laatste "aanwinst" Broter is een asielhond...
Mijn belangrijkste raad is kies niet zomaar een hond omdat hij/zij er leuk uitziet op de website... ga echt bij het asiel langs en kijk of het klikt met de hond... Bij een puppy zal dit van minder belang zijn, maar met een volwassen hond is dit echt aan te raden...
Vooral op Zoor heeft haar verleden en het asiel een grote indruk nagelaten... Hoewel ze zeer "dankbaar" is voor het leven dat ze nu heeft moet ik aandachtig zijn op punten waar ze het moeilijk mee heeft en blijft hebben (lawaai, kinderen, ...)
Maar binnen ons gezin is ze zo opengebloeid... en het geeft zo een fijn gevoel om te weten dat dat dankzij jou is....
Ik raad in ieder geval aan iedereen aan om ooit es in een asiel binnen te stappen... Het laat niet alleen een diepe indruk na bij de honden... maar ook bij jezelf...

Evy De Weird

Ik zal altijd bij een asielhond blijven. Die honden zijn zo dankbaar! Ongelofelijk..

in onze familie zijn nu 2 honden uit het asiel. allebei lieve dieren. mijn hond een echte flodderaar en die van mijn broer het gezins favorietje. dus waar je hond vandaan komt maakt geen goede of slechte hond wel hoe je er mee om gaat.


Een reactie plaatsen