Wat heeft jouw puppy nodig?

Wat heeft jouw puppy nodig?
Een puppy in huis is voor veel mensen een droom. Als je er één gekocht hebt, heb je vaak weinig tijd om de eerste dagen uitgebreid voor hem te gaan winkelen. Ga daarom ruim op voorhand op zoek naar alle spulletjes die handig en noodzakelijk zijn voor jouw puppy.

Wat heb je allemaal nodig?


Voeder- en drinkbakken

Een ruime voer- en waterbak zijn onmisbaar. Ze zijn in alle soorten en maten te koop. Koop een stenen of roestvrijstalen bak en liefst met een antisliprand, de pup zal namelijk snel op een plastic bak gaan kauwen en de bak mee gaan slepen.


Hondenvoeding

Koop hondenvoeding die speciaal voor een puppy is samengesteld. De aangeraden hoeveelheid kan je op de verpakking lezen. Geef hem puppyvoeding tot hij één jaar wordt. De keuze tussen droog- en natvoer is tegenwoordig enorm.


Halsband

Tijdens de opvoeding is het belangrijk dat je een commando als ‘hier’ kunt afdwingen door zachtjes aan de lijn te trekken. Je hebt drie soorten halsbanden. Je hebt de gewone halslijn, de halstuig en de hondenriem. De halstuig heeft als groot voordeel dat bij het trekken de tractie niet direct op de hals en luchtpijp komt te staan maar verdeeld wordt over de gehele borst. De hondenriem kan je uitrollen, je kan dus zelf kiezen hoeveel vrijheid je jouw pup geeft.


Hondenbench of hondenmand

Een pup heeft net zoals mensen een eigen plekje nodig waar hij zich veilig kan voelen. Kies daarom voor een bench, een hondenmand of hondenbed. Je kan eventueel ook een hondenkussen gebruiken in combinatie met een mand.


Hondenspeelgoed

Je hond heeft speelgoed nodig om in te bijten en op te knabbelen. Het is goed voor de ontwikkeling van het gebit en helpt bij verlatingsangst.


Tandenborstel

Gebitsverzorging is voor een hond heel belangrijk. Zo voorkom je tandsteen, tandplak en een slechte adem. Je kan hiervoor een gewone tandenborstel gebruiken of een stukje verbandgaas dat om je vinger is gewikkeld. Er bestaat ook een speciale hondentandpasta.


Kam/borstel

Kortharige honden hebben een borstel met korte rubberen noppen nodig en langharige een borstel met langer tanden en een grove kam.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Judith Wittenberg-Fase

heel interessant!!

christiaan verhaeghe

Altijd goed om te lezen en te volgen. Doe zo voort.


Een reactie plaatsen