Wandelen met de hond

Wandelen met de hond

De uitdrukking ‘Het is hondenweer.’ is er niet voor niets gekomen. Het zijn altijd dezelfde mensen die je door weer en wind door de regen ziet ploeteren: goed ingeduffeld, met een leiband in de ene hand en een zakje hondensnoepjes in de andere. Je mag hen misschien gek verklaren, maar zij hebben het bij het rechte eind. Een dagelijkse wandeling zorgt er niet alleen voor dat de hond zijn behoefte kan doen maar voorkomt ook een hele resem gedragsproblemen en fysieke kwaaltjes. En natuurlijk is er ook altijd het mooie uitzicht! Lees even mee.


Hondenvriendjes

Honden genieten doorgaans echt van het gezelschap van andere honden. Een wandeling is dus een ideale manier om aan zijn sociale noden te voldoen. Onderweg kom je vaak allerlei soorten honden tegen met elk hun uniek karakter. Sommige bruisen van energie, anderen zijn zachtaardig en loom. Geef je hond de kans om al deze verschillende karakters van dichtbij te leren kennen, zo leert hij ook perfect hondentaal, wat van uiterst belang is voor de socialisatie van je hond.
 

Een frisse neus

Een hond die dagelijks op wandeling mag is ook gezonder dan zijn bankhangende soortgenoot. Het houdt hem fit en alert en hij zal niet te kampen krijgen met energieoverschotten (die hij dan vervolgens op jouw favoriete antieke tafel afreageert). Het komt ook jou ten goede aangezien je zo elke dag al aan een half uurtje beweging komt. Goed voor de gezondheid en goed voor de lijn!
 

‘Welk ras is dat?’

Wist je dat er dating services zijn die hun cliënten met een hond naar het park sturen? Een hond is een ideale gespreksopenener en dat zal je als baasje wel al gemerkt hebben. Mensen willen graag weten hoe oud je hond is, van welk ras of welke kruising hij is, of het een meisje is of een jongen is, noem maar op. Wanneer je geregeld dezelfde mensen met hun hond langs ziet lopen willen die natuurlijk graag weten of jij ook in de buurt woont. Op deze manier leer je jouw buren een beetje beter kennen en je hond geniet natuurlijk van de aandacht en soms zelfs de lekkere snoepjes die hij telkens weer krijgt.
 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen