Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Waarom vechten kleine honden zo graag met grote honden?

  Davy Agten
  Waarom vechten kleine honden zo graag met grote honden?
  Het lijdt geen enkele twijfel dat veel kleine honden zich stoer voordoen, en soms zelfs
  arrogant. Dat is vooral te wijten aan hun baasje, en niet aan de kleine enkelbijters zelf.
  Omdat ze zo lief en klein zijn, laten de meeste mensen hen maar begaan.

  Sommige kleine honden reageren zo gedurfd omdat ze bang zijn, maar andere hondjes doen dat omdat ze met grotere honden willen vechten, alsof ze willen zeggen: 'Ik ben ook een hond! Zullen we vechten om te zien wie de sterkste is?' De kleine enkelbijters denken echt dat ze even groot en machtig zijn als elke andere hond. Als ze dan ook nog toestemming krijgen om op een veilige plaats (achter het raam van de woonkamer) naar grotere honden te blaffen, kan hun stoere gedrag nog verergeren.

  Wanneer de grotere hond voorbijkomt, krijgt de kleinere hond het idee dat zijn luide geblaf de indringer wegjaagt, en dat zorgt er nu juist voor dat zijn gedrag van kwaad naar erger gaat. Uiteindelijk zal het zover komen dat hij zich een Deense dog waant en wee de honden die zijn pad kruisen.

  De meeste kleine honden worden voortdurend gedragen, wat eveneens bijdraagt tot een soort van verhoogde status. Het is toch logisch dat je je al vlug een reus waant als je voortdurend op de wereld neerkijkt.

  Vele kleine hondjes zijn eigenlijk erg slim, zelfs al hebben sommige niet hete hoogste IQ. Wij moeten immers allemaal werken om te kunnen leven, terwijl schoothondjes daarentegen... Zij krijgen altijd het beste eten, de mooiste kleren soms, hun haar en nagels worden verzorgd, en ze worden in een dure tas naar de mooiste winkels gedragen - als dat geen mooi leven is!

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Kleine honden vechten , vechten hond , grote en kleine honden
terug naar overzicht

2 reacties

 1. Veerle

  rank: 20

  Gelukkig past onze Entli niet in een shacoske, is hij te groot voor die barbiekleedjes en past hij in de verste verte niet op onze vensterbank EMO 4.
  Ook voor onze hond niets liever dan wandelen, ravotten, met stokken en kapotte ballen spelen en lekker in de plassen en modderpoelen spetteren... De eigenaars van die kleine dingetjes zouden ze moeten verplichten hondentraining te volgen, aangepast aan de grootte van hun viervoeters.
  Stel je voor: een chihuahua of maltezertje tussen Rottweilers en Herders op de weide van een hondenschool... EMO 7. Bij ons in de gevorderdengroep (tussen o.a. een Rottweiler, een Herder, een Bordeaux Dog en onze Entlebucher) zit nochtans een Cavalier King Charles die het zeer goed in de les!!!
  geplaatst op 12-08-2011 om 21:31
 2. biekevg

  rank: 1

  Crossen in de wei, plensen in het water en platte voetballen rond zijn eigen oren slaan, dat is Christo's idee van een mooi leven...EMO 8
  geplaatst op 29-07-2011 om 18:50
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x