Waarom doet mijn hond dat toch?

Waarom doet mijn hond dat toch?

Hondenmysteries ontrafeld


Waarom eet mijn hond gras?

Sommige honden vinden het gewoon lekker, zonder aandacht te hebben voor de gevolgen (diarree, overgeven,…)


Waarom heeft mijn hond schrik van de donder?

Je hond kan het lawaai niet ontsnappen. Hij probeert weg te lopen, maar merkt dat deze poging niets uithaalt. Daarom ontaard zijn gedrag tot janken, huilen, krabben en blaffen.


Waarom houdt mijn hond ervan om op mijn schoenen te kauwen?

Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Ofwel is het een puppy die net tanden aan het krijgen is. Geef hem dan gewoon een kauwstok uit de dierenspeciaalzaak. Ofwel heb je een hond die houdt van de aandacht die de kauw-act met zich meebrengt. Als hij nog eens op je schoenen kauwt, achtervolg hem dan zeker niet door de kamer en maak geen scene, dat is net wat hij wilt. Berg in beide gevallen je schoenen zeker op en geef je hond genoeg positieve aandacht.


Waarom graaft mijn hond altijd putten in de tuin?

Graven behoort tot het natuurlijk instinct van sommige honden. Het ene ras heeft er al wat meer last van dan het andere. Het is ook mogelijk dat de hond iets wilt begraven of dat hij koudere grond opzoekt. Als je ziet dat je hond zonder reden graaft, voorzie dan een stuk tuin waar hij kan graven. Je kan hem leren daar te graven door andere plaatsen in je tuin te behandelen met een niet-giftige spray die je hond wegdrijft.

Waarom eet mijn hond poep uit de kattenbak?

Het dieet van katten bestaat uit proteïnerijk voedsel. Hun stoelgang bevat dus veel proteïnen. De honden smachten naar proteïnen en eten daarom de kattenpoep op. Er bestaat ook een simpele oplossing voor: je kan een kattenbak met deksel gebruiken of één die automatisch de poep van tussen de korrels schept.


Waarom houdt mijn hond ervan te rollen in stinkende modder?

Hij zal dit zeker doen na een bad om zijn onnatuurlijke geur te maskeren.
Waarom houdt mijn hond ervan om in de auto mee te rijden met zijn kop door de venster?
Hij houdt ervan nieuwe geuren op te snuiven en nieuwe beelden in zich op te nemen. Het gevaar is echter groot op verwondingen. Houd dus beter je hond veilig in de auto en zet de airco aan.


Waarom probeert mijn hond panty’s en kousen op te eten?

Waarschijnlijk begint hij er op te kauwen uit verveling. Eenmaal hij aan het kauwen is, bezit hij de natuurlijke reflex om die zaken in te slikken. Probeer gewoon de zaken die hij probeert op te eten uit zijn buurt te houden.


Waarom probeert mijn hond zijn staart te grijpen?

Als dit af en toe gebeurt is het perfect normaal. Komt het wat regelmatiger voor, moedig hem dan zeker niet aan door hard te lachen of te klappen want dan is hij gewoon op zoek naar aandacht.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Peeters Roos

Toch moeilijk om je lach in te houden als hij achter zijn eigen staart aanholt EMO 4

diny eppenhof

Ja Roos, dat vind ik ook!
Hihi

Bieke Van Gijsegem

Die luie senior van mij pakt zijn staart gewoon vast, zonder er achteraan te hollen (wat denk je wel, een lab van zijn niveau???). Gewoon, staart naar links houden, kop naar links draaien en hap! Doet hij meestal als er genoeg volk aanwezig is om zijn podiumact luidruchtig te beapplaudisseren...

diny eppenhof

Je moet een hond niet alles af gaan leren vind ik, ik hoef geen modelhond. Zolang er niks vals in mijn hond zit vind ik het prima, hij is vriendelijk voor elk mens en dier, het enige wat ie wil is geaaid worden.
Ik lach me soms rot met mijn hond als hij weer eens wat weggepakt heeft en om de tafel blijft rennen. Je ziet hem gewoon lachen dan!EMO 3


Een reactie plaatsen