Waar moet je aan denken voor je hond koopt?

Waar moet je aan denken voor je hond koopt?

De kosten

Mensen vergeten vaak dat er een groot prijskaartje vastzit aan het houden van een hond. Je hebt de vaste kosten zoals eten, speelgoed, poepzakjes, leibanden, dierenarts en zo meer. Vergeet daarnaast zeker ook de eenmalige kosten niet zoals hondenschool, de kapper, inentingen,…

De tijd

Honden vragen veel aandacht en geduld. Zeker wanneer ze nog puppies zijn moeten ze echt nog opgevoed worden. Je moet er regelmatig mee gaan wandelen om de zindelijk aan te kweken. De hondenschool is onontbeerlijk als je ze goede manieren wilt leren en spelen met je hond zal alleen maar de band met je huisdier versterken.

Als je veel weg bent voor je werk, is het misschien ook geen goed idee om een hond te nemen. Naast de lange tijd dat je ze zal moeten missen, zullen de kosten voor het hondenpension ook hoge toppen scheren. Net zoals mensen hebben honden veel gezelschap nodig. Laat je ze te lang alleen, dan zullen ze zich vervelen en worden ze triestig of zelfs kwaad. Dat kan leiden tot blaffen en zelfs tot agressief gedrag.

Je levenswijze

Wanneer je besluit een hond te houden, ga dan niet over één nacht ijs. Honden leven meer dan tien jaar dus probeer wat zekerheid in te bouwen in je toekomstplannen. Je hond mag uiteindelijk nooit het slachtoffer van de rekening worden. Ben je van plan om op korte termijn aan kinderen te beginnen, is het beter om nog enkele maanden te wachten om een hond in huis te nemen. Twee totaal verschillende ‘baby’s’ opvoeden zal veel te veel vergen van een jong gezin! Vergeet niet dat je tijd voor je partner moet kunnen overhouden…

Het ras

Je moet de keuze van je hond afwikken aan je levenswijze, thuis, tuin en tijd. Zoek veel en grondige informatie op. Hondenclubs of dierenartsen in de buurt kunnen je zeker helpen. Informeer ook zeker eens bij een lokale kweker, dan kan je eens rustig overleggen en kijken welk ras er het beste bij jou past.

Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt, vraag dan bij de kwekers of je de ouders van je hond mag zien. Vraag ook naar het karakter van de ouders, want dat zal altijd doorschemeren in het gedrag van jouw hond. (Bekijk ook eens onze hondentest, of blader eens door de verschillende hondenrassen)

Leeftijd

Beperk je keuze niet alleen tot het ras. Een volwassen hond brengt veel liefde en genegenheid met zich, maar moet veel minder opgevoed worden dan een pup.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Shary

Ik wil de honden koop


Een reactie plaatsen