Waar koop je nu best je hond?

Waar koop je nu best je hond?
Na enkele lange dagen, waarin je een aantal moeilijk knopen moest doorhakken, heb je eindelijk het grote voorbereidende werk achter de rug. Je weet precies wat voor een hond je wilt.

Helaas is nog niet al het werk opgeknapt. Hoewel het eenvoudig lijkt, is de plaats zoeken waar je jouw hond kan vinden, niet zo voor de hand liggend. De dierenzaak is sowieso geen goede oplossing. Je vraagt er om problemen, zowel op gezondheidsvlak als op psychologisch vlak. Deze winkels zijn meestal enkel uit op winstbejag en maken zich niet veel zorgen om de dieren op zich.

Hieronder zijn een drietal mogelijkheden gegeven om jouw hond te vinden.

Ga op zoek bij een gerespecteerde fokker

Zeker wanneer je op zoek bent naar een rashond, is dit het beste idee. Een goede fokker is trots op zijn dieren en zoekt een baasje dat goed past bij zijn honden. De fokker zal zijn uiterste best doen om kwaliteitswerk af te leveren. Ze zullen je met raad en daad bijstaan om het leven van zowel jou als dat van de puppy zo goed mogelijk te laten verlopen.

Je kan een goede fokker vinden op het internet, in de krant, op advies van een dierenarts of op aanraden van vrienden. Maar, ook op onze site kan je veel fokkers terugvinden in ons fokkersbestand. Let ook op dat de fokker 1 of maximaal 2 rassen fokt. Als de fokker 10 verschillende rassen aanbiedt, is de kans bijna 100% dat het een broodfokker is. Vermijd deze fokkers en ga op zoek naar eentje waar je ook de moeder mag zien, waar je je goed bij voelt, die je veel uitleg geeft etc...


Koop je hond bij een reddingsorganisatie

Dit zijn organisaties die honden van een bepaald ras opvangen en er dan een gepast baasje voor zoeken. Er zijn voor verschillende rassen dus verschillende organisaties. Op het internet vind je gemakkelijk wat meer informatie.


Koop je hond in een asiel

Wanneer je niet meteen op zoek bent naar een rashond, is deze oplossing ideaal voor jou. Er zijn veel uiteenlopende rassen aanwezig en ze zoeken allemaal hopeloos naar een nieuwe thuis. De mensen die in het asiel werken zullen samen met jou op zoek gaan naar de hond die het best bij jou past.

Daarenboven verricht je een heel goede daad door een in de steek gelaten hond op te nemen in je gezin. De meeste honden zijn ook wat ouder en zijn daarom al zindelijk. Dat is een niet te onderschatten voordeel.

Ga er sowieso eens langs want vind je toch geen gepaste hond, is het ook zeker geen probleem om terug buiten te lopen. Je kan meerdere keren terugkomen, tot je jouw ideale vriend hebt gevonden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Max Ko.

Kijk, hier zie je mijn Newfoundlander pup, gefotografeerd medio augustus 2013 gefokt door Mia Hessink van de kennel;:"La Maison de mon Ami" in Kloosterhaar (Ov).
Ik heb expliciet haar kennel uitgekozen omdat ik bij de bestudering van de verschillende stambomen geen inteelt heb kunnen waarnemen. Bovendien heb ik van verschillende kanten via de leden van de NNFC (landelijke club voor Newfoundlanders), haar als uiterst bonafide aanbevolen gekregen. Mia fokt met liefde en uit hobby. Mijn hond is nu 15 maanden oud, ziet er prachtig uit en is kern gezond. Weet echter dat een Newfoundlander niet de gemakkelijkste hond is om in huis te hebben. Door de lange en dikke vacht hebben ze veel verzorging nodig. Omdat er in de vacht veel troep blijft hangen nemen ze dat wel mee naar binnen. Bovendien zijn deze soort honden zeer eigenzinnig en hebben een zachte hand voor training nodig, veel geduld en consequentie. Maar ze geven wel HEEL VEEL liefde daarvoor terug.

Wimbo Wimbo

Waarom persé een rashond. Bee(s)tje off topic, maar wij hebben een Podenco geadopteerd (Wel bekend bij de meesten hier denk ik... ☺☺) Gevonden in een weiland in Spanje met moeder, broertjes en zusjes. Zijn naar een asiel gebracht en zijn naderhand weer opgevangen in een gasthuis. Via Podencoworld (onthouden en even gaan kijken op hun site!) een prachtige Podenco gekocht. Schat van een beest. Dus niet naar een fokker, maar ga eens naar een asiel!
Uiteindelijk blijkt een Podenco ook een rashond te zijn. Maar dan zonder boomstam. Lekker belangrijk zo'n papierke...

see you

Waarom een pup? we hebben recent Duitse herder geadopteerd en ze is super lief.


Een reactie plaatsen