Vijf tips voor nieuwe hondenbaasjes

Vijf tips voor nieuwe hondenbaasjes
Een hond opnemen in je gezin is geen vanzelfsprekendheid. Veel mensen maken zich dan ook af en toe (on)terecht ongerust. Gelukkig is het allemaal niet onoverkomelijk moeilijk. Wanneer je enkele regels in acht neemt, kan er eigenlijk niets fout lopen. Lees daarom het artikel eens grondig door, het zal je een flink stuk vooruit helpen.

Ga langs bij de dierenarts

Honden moeten elk jaar een grondige check-up ondergaan. Ze moeten zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak jaarlijks gecontroleerd worden.

Probeer zelfs halfjaarlijks naar de dierenarts te gaan voor een snelle controle van de fysieke toestand van je hond. Een hond veroudert sneller dan een mens, het is dus logisch dat de hond goed opgevolgd moet worden. Een bijkomend voordeel van een regelmatig bezoek bij de dierenarts is dat hij snel eventuele verandering in gedrag of fysieke toestand van je hond kan opmerken.

Ga naar de hondenschool

Goed getrainde honden zijn graag gezien. Andere mensen moeten van je hond kunnen genieten. Zowel jij als je hond zullen daarvoor gewaardeerd worden.

De beste manier om je hond op te voeden is een abonnement op de hondenschool. Gespecialiseerde mensen met veel ervaring zullen je helpen om, op een zo aangenaam mogelijke manier, je hond de juiste manieren bij te brengen.

Voorzie het juiste eten

Ga op zoek naar degelijk voedsel. Er zijn veel verschillen in merken, prijs en kwaliteit. Je betaalt beter iets meer voor de voeding dan iets te weinig. Gezonde voeding houdt de hond actief, gezond en mooi. Goedkoop eten kan jouw hond na enkele jaren opzadelen met een gebrekkige gezondheid. Elk goed baasje wilt dat natuurlijk voorkomen.

Laat je hond steriliseren

Tenzij je hond uitzonderlijk representatief is voor zijn ras, doe je er goed aan om hem te laten steriliseren. Je stelt een heel goede daad omdat je hem zo behoedt voor vele soorten kankers.

Verzorg je hond

Honden voelen zich veel beter wanneer ze geborsteld zijn. Je voorkomt haarklitten in zijn vacht en door het uitborstelen van dood haar, voorkom je jeuk.

Knip regelmatig de hond zijn nagels of vraag het aan je dierenarts. De hond moet zonder problemen kunnen wandelen. Geef hem voldoende aandacht en affectie, want net als de mens is een hond als de dood voor een eenzaam leven.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

AnneMarie van Krimpen

als ik dit allemaal lees zijn mijn honden er zeeeeer slecht aan toeEMO 4
**mijn honden krijgen zeer goedkoop eten(namelijk vlees) dit varrieerd van 0,20 tot 2 euro per kg
**mijn honden knip ik nooit de nagels want ze slijten zo wel, ze lopen namelijk veel op de straat!!
** mijn honden gaan in uiterste noodzaak naar een dierenarts(waarom zou je vaker gaan als het niet nodig is??)
** mijn honden worden niet gesteriliseerd als dat niet strikt nodzakelijk is(dus alleen met ziekte)
** en ik borstel maar heel weing omdat je juist de vacht zo veel mogelijk met rust meot laten.
alleen in de ruiperiode goed verzorgen en daarna alleen op plekken waar snel kliten kunnen ontstaan nakijken.
EMO 4EMO 4EMO 4
maar man wat zijn mijn honden gelukkig, elke dag heerlijk buiten zijn, vlees en botten eten, heerlijk ravotten, en lekker knuffelen bij mij.EMO 4

Francky Vercruysse

Ik heb veel informatie gezocht over sterilisatie. Dierenartsen en wetenschappers spreken elkaar tegen.
Het zou meer nadelen hebben dan voordelen. Dus zomaar beweren dat sterilisatie goed is voor de gezondheid van de hond is waarschijnlijk niet bewezen. Ook het karakter verbetert niet altijd.


Een reactie plaatsen