Vers, natuurlijk eten voor je hond

Vers, natuurlijk eten voor je hond
Vele baasjes menen dat hun hond zonder problemen kunnen mee-eten wat de pot schaft. Jammer genoeg beseffen ze niet dat deze voeding, bestemd voor mensen, niet aan de voedingsbehoeften van een hond voldoet. Wat gezond en geschikt voor ons is, is dat veelal niet voor onze viervoeters. Wij vertellen je graag wat je hond nodig heeft en hoe je eraan kan beginnen.

Het is begrijpelijk dat vele eigenaars voor minder conventionele voeding kiezen. Meestal zijn de ingrediënten van zulke hondenvoeding maar erg vaag omschreven en weet je dus niet wat er precies in zit. Wanneer je je eten zelf bereidt, stelt dat probleem zich uiteraard niet. De maaltijd van je hond is op die manier niet alleen vers en heeft niet alleen meer smaak, je kiest ook volledig zelf de gezonde ingrediënten.

Een gezond dieet

Een gezond dieet begint met verse ingrediënten. Dit wil zeggen dat ze “natuurlijk” vers moeten zijn en dus geen kleurstoffen, zoetstoffen, bewaarmiddelen of enig andere chemische stoffen mogen bevatten. Dit wil eveneens zeggen dat de maaltijd niet in de magnetron mag bereid worden. Hierdoor gaan immers de belangrijkste vitamines en mineralen verloren. Denk eraan dat honden instinctief jagers blijven, en dus ook effectief verse voeding nodig hebben! Een andere gulden regel voor een gezond dieet is dat van variatie. Wanneer je je hond elke dag hetzelfde voorschotelt, zal het uiteindelijk nog maar weinig effect hebben. Daarnaast moeten vlees en vis rauw geserveerd worden, in tegenstelling tot groenten en granen die lichtjes gekookt dienen te worden.

Een recept

Kook gedurende 2 minuten 3 of 4 groenten naar keuze (600-800g), samen met bruine rijst, granen of brood. Serveer deze met rauw vlees of rauwe vis (200g). Van vlees kan zowel rundvlees alsook kip gebruikt worden. De lever en niertjes van beiden kun je best niet gebruiken. Het hart en de maag kunnen dan weer wel. Paardenvlees wordt best alleen gebruikt nadat je hond er een zware training op heeft zitten. Om je hond helemaal in topconditie te krijgen kan je hem elke zevende dag enkel groenten met graanproducten voorschotelen. Denk er bovendien aan dat je een hond nooit chocolade mag geven, en ook andere versnaperingen doen vaak meer kwaad dan goed.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Karin Maes

Onze drie honden eten alleen maar vers. Groenten of groentensoep met rijst of pasta, ja ik kook dus elke dag voor hen. Ze zijn 12, 10 en 6 jaar oud en doen het uitstekend, wandelen, spelen en goed slapen. Ook hun stoelgang is perfect, wat heel belangrijk is! Neen voor ons geen brokken

M M P Meester Snijder

ik heb een chin Tzu die ka ik toch geen rauw vlees gevenEMO 14

Ik ging naar het slachthuis om vlees voor mijn hond,de dierenarts zei dat het niet aangeraden was,en hij prees brokjes in een zak aan van het merk Pro-Plan voor senior.Kost 68€.


Een reactie plaatsen