Verschijnselen van vergiftiging
Honden die een vergiftiging hebben opgelopen kunnen de volgende ziekteverschijnselen vertonen: uitslag op de huid, bloedneus, bloed in de stoelgang of in het braaksel, coördinatieverlies, verminderde eetlust en opgezwollen tong. Zelfs het krijgen van aanvallen of flauwvallen is mogelijk.Indien een hond een giftige substantie heeft gegeten of gedronken, dit kan gaan van antivries tot een giftige paddenstoel in de tuin, kan hij last krijgen van een van deze verschijnselen. Insektenbeten kunnen een gezwollen tong veroorzaken. Giftige dampen en andere zaken die via de huid worden opgenomen zorgen vaak voor uitslag. Coördinatieverlies treedt op wanneer het gif de hersenen bereikt en hier het juist doorgeven van signalen verstoort.
Niet twijfelen!
Handel bij een geval van vergiftiging direct, tijd is een cruciale factor. Ga niet zelf aan de slag met allerlei huishoudmiddeltjes, maar neem je dier mee naar de dierenarts voor behandeling. Vergeet hierbij niet, indien bekend, de verpakking mee te nemen van de stof die je hond heeft binnen gekregen. Dit vergemakkelijkt de behandeling. Afhankelijk van de soort vergiftiging kan er bijvoorbeeld inname van houtskool worden voorgeschreven om de hond te doen braken.In alle gevallen is voorkomen beter dan genezen: zorg ervoor dat giftige middelen uit de buurt van je hond staan opgeborgen en vermijd situaties waarin je huisdier wordt blootgesteld aan giftige dampen.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
voor de belgen onder ons (misschien ook in nederland) het nr van het antigifcentrum is 070/245.245
zou ik nog bellen voor ik de dierenarts raadpleeg