Veel voorkomende hondenproblemen

Veel voorkomende hondenproblemen
Veel nieuwe eigenaars van honden komen al snel voor problemen of vragen te staan die ze misschien niet verwacht hadden. Hieronder hebben we een overzicht van veel voorkomende vragen over honden.


Hoe kan je je hond laten gewennen aan een kooi?

Het is voor een hond belangrijk dat hij het gewend is om in een kooi te zitten. Wanneer hij dat niet is, bestaat de mogelijkheid dat hij urenlang jankt of gestresseerd in de kooi rond draait → van elkaar af, denk ik. Je kan deze training best beginnen van zodra je de hond in huis haalt. Laat de hond kennis maken met de kooi, zonder hem al op te sluiten. De tijden die hij in de kooi spendeert, laat je geleidelijk langer worden. Dit doe je totdat de hond de kooi ziet als zijn veilige thuisbasis. Daarom is het belangrijk dat je de kooi niet als straf gebruikt. Dit zal het proces afremmen en misschien zelfs onmogelijk maken.

Wanneer jij of iemand van je gezin thuis is, kan je de hond best niet in zijn kooi laten. Zorg er voor dat hij per dag genoeg sociaal contact krijgt.


Moet een hond gecastreerd worden?

Als je niet van plan bent om met je hond te kweken, kan je hem het best laten castreren. Ieder jaar ontstaat er een overpopulatie van huisdieren. Daarbij zijn gecastreerde honden over het algemeen rustiger en blijken ze minder vatbaar voor bepaalde ziektes.

De castratie gebeurt best voordat de hond 6 maanden oud is. Deze ingreep is dan weinig omslachtig en je kan je huisdier de dag zelf al mee naar huis nemen.


Wat heb ik nodig voordat ik een hond aankoop?

Enkele broodnodige accessoires voor een hond zijn: drink- en eetkom, goed kwaliteitsvoedsel en een mand of een hondenkooi. Dit zijn enkele basisbenodigdheden. Daarnaast moet je meestal ook speelgoed, een leiband en een reiskooi aanschaffen. Maar deze laatste zijn niet meteen nodig wanneer je hond pas in huis komt.

Je legt best ook al contacten met een dierenarts. Deze persoon is je belangrijkste bron van informatie en je vangnet wanneer je hond ziek wordt. Als je vragen hebt in verband met voedsel of andere dingen, kan je deze altijd stellen aan je dierenarts.

Moet ik naar een hondenschool gaan?

Iedere hond moet een goede opleiding krijgen. Als je ervaring hebt met het opleren van honden, moet je natuurlijk niet opnieuw naar een school gaan.

Wanneer je je eerste hond wil laten gehoorzamen, is het altijd aangeraden om naar een hondenschool te gaan. Hier kennen ze de kneepjes van het vak en kunnen ze je hond relatief snel doen gehoorzamen.

Kan ik merken als mijn hond wormen heeft?

Er bestaan veel verschillende soorten wormen en ze kunnen je hond schade aanbrengen aan zijn gezondheid. Meestal zijn dit irritaties of uitslag maar sommige wormen kunnen fataal zijn.
Laat je dierenarts daarom regelmatig controle uitvoeren op wormen. Ga dus ook zeker meteen naar je dierenarts als je vermoedt dat je hond wormen heeft.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Hoi,

Ik heb 2 pups gekocht van uit een zelfde nest. Een reutje en een teefke.
Laat ik de reu castreren of de teef steriliseren??
En wanneer dient te gebeuren.

Vriendelijk bedankt!


Een reactie plaatsen