Vakantietijd... Maar de hond kan niet mee!

Vakantietijd… Maar de hond kan niet mee!


De zoektocht naar een goed hondenpension!

De vakantie komt eraan, het is weer eens tijd om naar het zuiden te trekken. Maar wat met de hond? Soms kan de hond niet mee op reis. Veel mensen blijven dan maar thuis uit schrik om hun hond ergens te moeten achterlaten. Anderen doen gewoon beroep op vrienden om hun hond daar enkele dagen te laten logeren. Nochtans zijn er goede hondenhotels te vinden. Je moet gewoon enkele zaken in acht nemen.

Als je aan de zoektocht begint naar een pension waar je jouw hond aan wilt toevertrouwen, doe dit dan zeker niet alleen in een telefoonboek of op het internet. Het is belangrijk dat je zelf eens langsgaat. Zo kan je een kijkje nemen en de faciliteiten inspecteren, de andere honden eens bekijken en een praatje slaan met het personeel. Let goed op de grootte van de hokken, of het pension goed verlucht wordt en of de andere honden er gelukkig uitzien.

Zodra je een goed pension gevonden hebt, wordt het tijd dat we de hond wat voorbereiden op z’n verblijf. Let er zeker op dat hij tijdig gevaccineerd werd. Het pension zal je hond weigeren wanneer blijkt dat hij niet tijdig al zijn spuitjes heeft gekregen. Hij brengt daarmee niet alleen zichzelf in problemen, maar ook al de andere honden die er op verblijf zijn.

Ga met je hond al eens langs bij het hondenpension voordat hij er op vakantie mag. Zo kan hij het personeel al wat leren kennen en kent hij ook de omgeving. Ideaal zou zijn als hij al een nachtje kan blijven slapen. Zo is de drempel veel minder hoog bij een verlengd verblijf.
Geef het personeel zoveel mogelijk informatie over de hond. Eet-, speel- en slaapgewoontes zijn heel belangrijk wilt jouw hond zich zo goed mogelijk thuisvoelen.

Eens het moment om te vertrekken bijna daar is, houd je dan zo rustig mogelijk. Ga niet als een bezetene rondlopen om je valiezen te pakken want dat zal negatief afstralen op je hond.

Wanneer je hem afzet bij het pension, neem dan wat persoonlijke spullen van hem mee. Een mand, wat speelgoed zorgt ervoor dat hij zich veel makkelijker zal aanpassen aan zijn omgeving. Probeer ook rustig te blijven en zelfs een beetje nonchalant. Wanneer je te emotioneel reageert zal je hond merken dat er iets mis is en zal hij niet meer op zijn gemak zijn. Eens je jouw hond overhandigd hebt aan de begeleider van zijn pension, neem dan snel afscheid en vertrek gauw. Hij is immers in goede handen.

Van zodra baas en hond gewend raken aan het idee van gescheiden op vakantie te gaan, kunnen beide partijen rustig de vakantie doorbrengen.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Gunther Agten

Binnenkort ga ik naar Turkije, maar mijn hond kan niet mee.
Gelukkig heb ik een kameraad die hier op let. Dank U.EMO 4

Ingrid De Meulemeester

Ik kan het niet over m'n hart krijgen om ze in een pension af te geven. die twee overleven dat niet ! Daarom plannen wij onze vakantie in functie van de honden. We wandelen heel graag en houden van de natuur, dus da's mooi meegenomen, en ik moet zeggen dat we al altijd een hondvriendelijk hotel of huisje hebben gevonden !

diny eppenhof

En ik heb geen geld voor vakantie! Komt dat ff mooi uit! Elk nadeel heeft zijn voordeel. HihiEMO 8


Een reactie plaatsen