Tips bij de aankoop van een hondenbed

Tips bij de aankoop van een hondenbed
Gezonde voeding, training en beweging zijn enkele factoren die een hond gelukkig en gezond maken. Maar ook een goede nachtrust is belangrijk. Slapen als in de zevende hemel, lekker in bed gaan liggen en gewoon een dutje doen. Dat wil toch iedereen zijn hond gunnen. Voor je hond is het prettig als hij een eigen plekje heeft. Hier kan hij zich rustig terugtrekken en zich op zijn gemak voelen.

De keuze van een slaapplaats is heel belangrijk, de hond zal er immers vele uren in doorbrengen. Je moet met verschillende zaken rekening houden. Ieder type slaapplaats heeft zijn eigen voordelen. Je moet een keuze maken die past bij het karakter en de kenmerken van de hond. Koop niet het eerste beste hondenbed, neem je tijd en neem je hond eventueel mee om het bed te testen.

De juiste grootte

Zorg voor de juiste maat. De hond moet zich op een comfortabele wijze kunnen bewegen. Kies niet voor een bed dat veel te groot is, zo zal de hond zich verloren voelen. Koop je een bed voor een puppy? Denk er dan aan dat het hondje snel groeit. Koop een bed dat voldoende groot is voor een volwassen hond van zijn ras en leg er voorlopig een deken in.

Wasbaar

Je wilt een hondenbed dat schoongemaakt kan worden? Kies dan voor een bed met een losse hoes. Sommige kussens kunnen helemaal in de wasmachine, maar als je dat te vaak doet, kan het de vulling beschadigen. Helemaal hygiënisch is een bed of een kussen waarvan de vulling volledig wordt beschermd door een waterdichte hoes met een gladde buitenstof zodat stof, vuil en haren zich er niet aan hechten. Gebruik een milde oplossing van bleekwater en water om de andere delen van het bed te ontgeuren en te desinfecteren.

Type

Er bestaan knabbel-veilige bedden voor honden die graag aan alles knabbelen. Voor honden die het snel koud hebben, bestaan er speciale bedden die je op temperatuur kan brengen. Heeft je hond het daarentegen snel warm, koop dan geen bedje gevoerd met schapenpels. Denk altijd eerst aan de hond, daarna pas aan je interieur.

Orthopedische hondenbedden

Deze hondenbedden zijn speciaal gemaakt om oudere honden en honden met artritis of gewrichtsklachten te beschermen en bij het liggen meer comfort te geven. De vulling van het matras heeft de bijzondere eigenschap de lichaamstemperatuur aan te nemen en zich aan te passen aan de vorm van je hond. Hierdoor vermindert de belasting op de pijnlijke gewrichten, worden drukpunten vermeden en is uw hond minder stijf als hij opstaat. Zowel dierenartsen als dierfysiotherapeuten raden het gebruik van een orthopedisch hondenbed aan.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Hey allemaal

Interessant artikel. Ikzelf heb voor mijn hond ook een hondenbed gekocht en ben hier heel tevreden over. Mijn hond ligt er regelmatig op en je ziet hem echt genieten EMO 1

De bedden zijn er in verschillende formaten en zijn ook ideaal als je hond nat is van in de regen te lopen. Doordat het warmte absorbeert en terug uitstraalt is je hond in een mum van tijd weer droog.

Ook honden die last hebben van reuma kunnen hiermee geholpen zijn.

Hebben jullie hier ook al ervaring mee?

Groetjes

Wimbo Wimbo

We hebben er twee: één voor overdag (en dan gooit ie al zijn speeltjes er in...) en een andere voor als hij gaat slapen. Heeft geen speciale voorkeur. Over de grootte: we hebben een formaat mand die conform aan de grootte van de hond is. Toch gebruikt hij er maar een klein gedeelte van. Hij slaapt nooit gestrekt, altijd als een soort balletje. En dat terwijl hij ruimte genoeg heeft....
Als ondergrond zit er een tweetal matrasjes in en hij maakt eerst zijn bed op als hij gaat slapen (Is door ons dan al opgemaakt, d.w.z. gladgetrokken. Meneer pakt zijn deken op, rotzooit daar dan wat mee tot ie denkt; zo lig ik goed en gaat slapen. Heel het "bed" door de war... EMO 3EMO 3


Een reactie plaatsen