Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Supplementaire anti-oxidanten voor je hond?

  Davy Agten
  Supplementaire anti-oxidanten voor je hond?
  Net als voor ons, is het leven voor onze huisdieren de laatste jaren niet meer zoals het zou moeten zijn. Verontreiniging, eenzijdige voeding, te weinig beweging, ... Herkenbaar? Ook je trouwe viervoeter heeft hier last van. Om aan eenzijdige voeding te ontsnappen, proberen we om zoveel mogelijk zelf ons eten te bereiden. Genoeg groente, genoeg fruit, we hebben veel zelf in de hand. Voor je hond, die volledig afhankelijk is van jou, kies je echter 'kant-en-klare' voeding, het commerciële hondenvoer. Commercieel hondenvoer bestaat nog niet zo lang. Vroeger kregen honden meer huisbereide voeding. Ze zwierven ook meer rond, en aten instinctief meer gras en kruiden. Vooral als ze zich niet goed voelden, gekwetst waren of verteringsproblemen hadden, gingen ze op zoek naar natuurlijke remedies.

  Deze natuurlijke remedies kennen we nu vaak als anti-oxidanten. Bepaalde anti-oxidanten kunnen ook voordelen hebben voor je hond:


  • Astragalus membranaceous (Huang Qi) ondersteunt het immuunsysteem en houdt het suikergehalte in het bloed, de bloeddruk, de energie, en de eetlust stabiel.
    
  • Viscum Album (maretak) wordt gebruikt om de bloeddruk en het immuunsysteem op peil te houden.
    
  • Echinacea purpurea is een unieke immuunbooster voor het lymfesysteem.
    
  • Withania Somnifera (Indische ginseng) houdt het bloed gezond en ondersteunt het immuunssysteem.
    
  • Sylibum Marianus (melkdistel) is een anti-oxidant dat gebruikt wordt om de lever te herstellen. Het bevat een silymarin, een flavanoïde. Silymarin beschermt de lever tegen giftige stoffen en heeft antikanker eigenschappen.
    
  • Uncaria Tormentosa (kattenklauw) versterkt het immuunsysteem en ondersteunt de gezonde celfunctie.

  Al deze kruiden zijn gekend als anti-oxidanten voor honden. Ze versterken het immuunsysteem, geven extra energie, ondersteunen de gezondheid en kunnen zuiverend zijn voor het lichaam. De gezondheid van de cellen, weefsels en organen kunnen met deze kruiden geholpen worden. Het zijn bovendien kruiden die al eeuwen gebruikt worden in de medische wereld en die ook waarvan ook wetenschappelijk bewezen is dat ze echt helpen.

  Gebruik je anti-oxidanten voor je hond? Laat dan zeker je dierenarts weten wat je gebruikt. Toon hem desnoods de verpakking met de ingrediënten. Zo kan hij ook meevolgen of het resultaat heeft op je hond.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Anti-oxidanten , Immuunsysteem , Kruiden
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x