Speelgoed kiezen voor je hond

Speelgoed kiezen voor je hond
Wanneer je speelgoed kiest voor je hond, moet je op enkele zaken letten. Het ras van de hond is belangrijk, maar ook zijn gevoeligheid voor geluiden en de leeftijd van je hond bepalen voor een groot deel welke soort, maat en stijl van speelgoed je het beste koopt voor hem of haar.

Speelgoed voor ieder ras?

Ten eerste is het ras van je hond zeer belangrijk, omdat dat de grootte van je hond bepaalt, nu en in de toekomst.

Wanneer een speelgoed te groot is, kan het een te moeilijke uitdaging zijn voor je hond om daarmee te spelen. Je hond kan gefrustreerd geraken en iets anders zoeken. Zo’n speelgoed kopen is natuurlijk geldverspilling.

Geluid? Of toch liever niet?

Ten tweede hangt het van je hond af of speelgoed dat geluid maakt, een goede of een slechte keuze is. Zo’n speelgoed kan schattig en leuk lijken, maar je hond kan er totaal geen interesse voor tonen. Veel honden zijn immers bang van het geluid dat het speelgoed maakt, en blijven daardoor ver weg van het ding.

Denk ook na of je het piepende geluid van het hondenspeelgoed lang wilt aanhoren. Het kan leuk zijn voor een minuut, maar houd er rekening mee dat je dat geluid nog veel langer moet horen.

Welke leeftijd heeft je hond?

Ten derde is leeftijd ook belangrijk voor de keuze van hondenspeelgoed. Niet alleen omwille van de grootte van het speelgoed, maar ook omwille van de complexiteit en het gebruik ervan.

Jonge honden houden in het algemeen van het bijten en sabbelen op hun speelgoed, terwijl oudere honden dat vaak saai beginnen vinden. Jonge honden zullen het ook moeilijker hebben met ingewikkeld speelgoed, waarbij ze veel moeite moeten doen om het ‘goed’ te gebruiken.

Gezond speelgoed

Ten slotte is het ook belangrijk om te investeren in gezond speelgoed. Het speelgoed moet hygiënisch zijn en goed voor het gebit van de hond. Er is veel hondenspeelgoed ontworpen dat zorgt voor het versterken van hun tanden. Dus waarom niet iets kopen dat zowel leuk als gezond is voor je hond?


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


9 reacties

_cindytjuh_ _cindytjuh_

z'n speeltje waar je snoepjes moet insteken is handig!!EMO 19
echt tof om je hond aan het werk te zien daarmee
ze gebruiken hun neus en tonen hoe inttiligent ze zijnEMO 4

helemaal akkoord met dit artikel ,ik heb ondervonden, speelgoed voor puppies houdt ze van te bijten
op meubelen.........

Ton van Poppel

Mijn honden vinden het heerlijk om samen met de baas met de floss te spelen.
Ook heel leuk is het touch-plankje. Hierin kun je een brokje doen, de hond moet zijn poot er op zetten en dan springt het plankje open en heeft hij zijn brokje.
Ook een plankje met heel veel vakjes, waarin je lekkertjes kunt verbergen. De hond moet dan alle vakjes openschuiven, met z'n poot of met z'n snuit.
Ook liggen ze graag op een botje te knauwen.
Mijn honden hebben in huis nooit iets kapot gebeten, behalve één hond presteert het om uit een vest (als deze over de stoel hangt) uit de zak een zakdoek te halen en die blijft niet altijd heel.
Ook vinden ze het leuk om met een knuffel flink op en neer te schudden.

Veerle Robijn

Goed speelgoed moet niet duur zijn... Gewoon een paar lege flessen van alle formaten en onze hond is er uren zoet mee! Ook (pluchen) beesten die hij heen en weer kan schudden zijn favorieten van onze Jenne en piepende ballen... Die laatste leggen we wel af en toe op de kast om onze oren even tot rust te laten komen. Zijn laatste nieuwste speeltje is een zoekspelletje met potjes en schuifjes waarbij hij snoepjes moet zoeken door deze potjes om te duwen en de schuifjes te openen met zijn poot/ snuit!EMO 1

Wimbo Wimbo

Je kunt dure toys kopen en de hond kijkt er nog niet naar... Je kunt de goedkoopste zaken als speelgoed geven en ze zijn er he-le-maal gek van. De onze spelen het liefst met een stuk touw met knopen (Geen sisal!!!) We hebben een aantal koorden met een dikke knoop erin en ze spelen er de hele dag mee.Touwtje trekken vinden ze heerlijk en staan elkaar uit te dagen.
En een uitgeplozen stuk touw: idem. Wat ze ook leuk vinden (Maar tijdelijk) is een bal met piepje erin. Meestal is binnen een uur de piep eruit gebeten en dan is het: dag bal. Het gaat ze dus kennelijk om de piep!

Als er maar een piepje inzit dan vind Willy het geweldig , maar altijd maar heel even , we komen thuis en dan pakt hij het even gooien en piepen en dan is het weer voorbij EMO 4EMO 4

Brigitta Casaert

Mijn labrador retriever van 15 maanden krijgt zijn speelgoed kapot, zelf een been van de kong. Ik mag bijna om de twee weken iets nieuws aankopen. Heeft iemand een tip wat hij niet zou kunnen kapot bijten?

Dorien

Bakjes vierkant of rond in elkaar stapelen (je kan omgekeerd een toren bouwen) een werpspel of iets waar je ringen omheen moet doen van groot naar klein. Alles verkrijgbaar bij de kringloop. Pas op (ook afhankelijk van de hond) dat bij stukbijten geen gevaar oplevert voor de hond.

Christiane Vereecke

Mijn hond haat speelgoed, heb er al vanalles voor gekocht met piep zonder piep met snoepjes zonder snoepjes, niets dat haar interesse wekt, dus makkelijk voor mij, ik koop geen speelgoed meer


Een reactie plaatsen