Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Reizen met je hond

  Davy Agten
  Reizen met je hond
  De meeste honden gaan graag op avontuur, daarom houden ze zo van reizen. Het is hun natuurlijke jachtinstinct dat hen aanzet om nieuwe mensen te leren kennen en om nieuwe plaatsen te verkennen. Toch kan het een probleem zijn vermits een hond meenemen op reis best lastig kan worden.

  Sommige mensen hebben schrik van honden en de troep die de honden tijdens jouw reis kunnen maken kan best vervelend zijn. Denk eraan dat sommige reisagentschappen en vervoermaatschappijen geen huisdieren zoals honden en katten toelaten.

  Jouw lieveling toevertrouwen aan de goede zorgen van een professionele huisdierverzorger kan best nodig zijn om voor de hond te zorgen tijdens de trip. Je hond in een kennel plaatsen kan ook een optie zijn.

  Kies alleszins voor een comfortabel en net onderkomen. Als jouw hond ergens op logies moet, moet hij tevreden zijn en wel verzorgd. Sommige opvangplaatsen laten je hond buiten “spelen”, andere niet. Zorg er alleszins voor dat je hond de vereiste spuitjes gehad heeft want dit is een normale vereiste voor een verblijf in zulke “homes” .

  Met je hond op reis


  Als je je hond absoluut wil meenemen op reis dan geef ik je enkele tips:

  • Neem voor de hond een officiële gezondheidsverklaring, opgesteld door de dierenarts, mee.
    
  • Gebruik een stevige hondendraagtas of -zak. Dit is een noodzaak om je hond niet te verliezen op weg naar je bestemming. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden zulke tassen te koop aan, maar deze zijn nogal duur. Denk er tevens aan dat sommige luchtvaartmaatschappijen er de voorkeur aan geven om je hond in de bagageruimte te vervoeren. Als je er echt op staat dat je hond in jouw gezelschap reist boek dan bij een vliegmaatschappij waar dit toegelaten is.
    
  • Honden hebben nood aan goede verluchting om hen kalm te houden. Als je per auto reist, kies dan voor een wagen met airco; dit geldt evenzeer als je met de trein reist.
    
  • Laat je hond zijn kop niet door het raam steken als de auto in beweging is. Het kan verleidelijk zijn om je hond wat te laten spelen, maar het risico om uit het voertuig te vallen of om ergens tegen te stoten is te groot.
    
  • Je hond in de wagen achterlaten of in de volle zon laten liggen is riskant. Een zonnesteek is gevaarlijk voor je hond en kan soms fataal zijn.
    
  • Laat je hond nooit onbewaakt achter, zeker niet in een draagtas – hij zou kunnen gestolen worden. Dit geldt ook als hij alleen ronddwaalt. Soms kunnen huisdieren te avontuurlijk zijn en in de problemen komen, of erger, jou in de moeilijkheden brengen.
    
  • Hartkloppingen, fel hijgen, rode ogen, ontstoken tandvlees, hevig kwijlen, koorts of braken zijn allemaal signalen die aantonen dat je best snel met je hond naar de dierenarts gaat. Leg wat frisse handdoeken op je hond en breng hem zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek.
    
  • Sommige landen hebben specifieke wetten in verband met het reizen met huisdieren. Zorg dat je ze kent en tracht je eraan te houden om later last te vermijden.
    
  • Een attest van vaccinatie tegen hondsdolheid en een afschrift in de plaatselijke taal, afgeleverd door de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat zijn soms vereist; zorg hiervoor, voor het geval dat. Beter voorkomen dan genezen.
    
  • Bij de voorbereiding van een lange trip langs de weg, zorg dan voor een geschreven identificatie voor je hond. Een halsband met zijn naam, jouw naam en een gsm-nummer kunnen je een hele boel last besparen in het geval je hem kwijt bent .
    
  • Eerste hulpkits voor je hond zijn gemakkelijk samen te stellen. Vergeet niet dat sommige noodgevallen zich enkel bij honden voordoen. Een poeder tegen vlooien of teken mag er gerust bij.
    
  • Hou de favoriete snoepjes van je lieverd bij de hand gedurende de reis. Voorzie een voldoende voorraad om de reis tot een veilig einde te brengen.
    
  • Pak het voornaamste mee: proper water, borden, favoriet hondenspeelgoed, leiband, borstel, poepzakjes en handdoeken, kortom alles wat kan zorgen voor een aangename reis voor je hond.
    
  • Een hond moet om de twee tot drie uren zijn behoefte kunnen doen zodat hij niets vuil maakt.
    
  • Hopelijk zorgen deze tips voor een aangename reis met je hond.

  Goede reis !  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Reizen Hond , Reis Hond
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x