Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Recepten voor honden

  Davy Agten
  Recepten voor honden
  Als je wat meer afwisseling wil brengen in de voeding van je hond, of als je hem/haar af en toe eens op een snoepje wil trakteren… dan zijn hier enkele gezonde recepten die je je hond met veel plezier kan serveren.

  Aan de slag


  ½ kg rauw rundgehakt
  ½ tas kippenbouillon
  2/3 tas gekookte en geplette zwarte bonen
  2/3 tas platte kaas (cottage cheese)
  2 eetlepels soyasaus


  Meng het gehakt en de kippenbouillon in een kom. Voeg de kaas, bonen en soyasaus toe. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar. Maak met je handen vormpjes en bak op bakpapier gedurende 45 min. in een oven op 185 °C. Laat afkoelen. Deze ‘snoepjes’ kunnen ingevroren worden en later gebruikt worden.


  Een kluif om op te bijten …


  3 tassen volkoren bloem of rijstmeel
  3 tassen water
  1 ¼ tas maïsmeel
  1 ¼ tas havermout
  1 ei
  snuifje nootmuskaat
  1 ½ eetlepel kaneelpoeder
  1 ½ eetlepel kelppoeder (soort wier)
  1 ½ eetlepel biergist

  Doe alle droge ingrediënten in een kom. Klop het ei en wat water in een aparte kom en voeg dan toe aan het droge mengsel. Kneed tot een deeg. Bestrooi de werktafel met een beetje maïsmeel om het deeg uit te rollen. Gebruik koekjesvormen om het deeg uit te steken. Bak gedurende 1 uur af op 175 °C.


  Een bot, de moeite waard


  1 tas volkoren bloem of rijstmeel
  1 koffielepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  1 koffielepel zout
  ½ tas boter
  ½ tas bruine suiker
  1 ei
  ½ koffielepel vanille-extract
  1 2/3 tas havermeel
  1 1/3 tas geraspte cheddar kaas
  2/3 tas tarwekiem
  ¼ kg gekookt spek of spekblokjes

  Meng het zout, zuiveringszout en de bloem in een grote kom en laat even rusten. Meng de suiker, de boter, het ei en het vanille-extract in een andere kom. Voeg het bloemmengsel toe. Vervolgens voeg je de havermoutvlokken, de kaas, het spek en de tarwekiemen toe. Rol balletjes van 2 à 4 cm en druk ze plat met de palm van je hand. Leg ze op een plaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn in de oven op 175 °C. Laat afkoelen. Niet gebruikte porties bewaar je in de koelkast of vries je in.

  Fifi’s verjaardagscake


  4 tassen volkorenbloem
  1 tas malse boter
  1 tas plantaardige olie
  8 eieren
  2 potjes babyvoeding met vlees
  3 koffielepels bakpoeder
  4 repen gedroogd vlees
  1 ½ tas yoghurt

  Klop de boter in een grote kom op met de olie, de babyvoeding en de eieren. Doe alle droge ingrediënten samen in een aparte kom en voeg het natte mengsel langzaam toe. Snij het gedroogde vlees in kleine stukjes en schep ze door het beslag. Giet het beslag in 2 ingevette bakvormen (20 x 12 x 7 cm). Bak gedurende 1.15 uur in een oven op 165 °C. Haal de cake uit de bakvormen en laat afkoelen op een rooster. Bestrijk de cake na het afkoelen met yoghurt. Bewaar in de koelkast of vries in.


  Spekkoekjes


  5 grote stukken gekookt spek en spekblokjes
  3 losgeklopte eieren
  2 eetlepels spekvet
  ½ tas water
  1/3 tas melkpoeder (zonder vet)
  1 ½ tas volkoren bloem
  1 ½ tas tarwekiem
  ½ tas maïsmeel

  Klop de eieren, het spekvet en het water onder elkaar. Voeg de melkpoeder, de bloem, het maïsmeel en de tarwekiemen toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg tenslotte de spekblokjes toe terwijl je verder mengt. De samenstelling moet zo dik zijn als koekjesdeeg. Je kan altijd wat water toevoegen als het deeg te vast is. Is het deeg te lopend, voeg dan wat bloem toe. Rol balletjes van ongeveer 2,5 à 3,5 cm diameter. Bak gedurende 15 minuten af op 175 °C. Laat een nachtje in de oven steken zodat de koekjes lekker krokant zijn. Heerlijk !

  Puppykoekjes


  6 potjes babyvoeding met vlees
  ½ tas melkpoeder
  ½ tas ontbijtgranen

  Meng alle ingrediënten in een kom. Rol balletjes van 2,5 cm en leg ze op een bakplaat bedekt met ingevet bakpapier. Je kan de balletjes wat afvlakken met een vork. Bak gedurende 15 minuten op 175 °C. Laat afkoelen. Niet gebruikte porties bewaar je in de koelkast of vries je in.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Hondenkoekjes , Recepten Hond , Recept Hond , Puppykoekjes
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x