Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Rauw of vers vlees voor je hond

  Davy Agten
  Rauw vlees voor je hond

  Heb je er al eens bij stilgestaan dat de hond afstamt van echte carnivoren?
  Van nature eten honden enkel rauw of vers vlees en botten. Het is de mens die het beeld heeft gebracht dat honden brokken of blikvoer eten.

  Wij kunnen namelijk ziek worden van rauw vlees, maar honden zijn minder gevoelig voor de schadelijke bacteriën die rauw vlees bevat.

   

  Waarom rauw vlees?


  Het gewone commerciële voer dat we in de winkels verkrijgen bevat een hoog percentage aan granen en is vaak grotendeels gemaakt uit slachtafval.

  Granen zijn echter geen natuurlijk voedingsmiddel van de voorouders van de hond. Verder wordt dit voedsel verhit, waardoor alle essentiële voedingsstoffen vernietigd worden, maar er later weer in synthetische vorm aan toegevoegd worden. Deze verhitting kan leiden tot allergische reacties bij honden.

   

  Voordelen


  Rauw vlees versterkt het immuunsysteem van je hond. Aangezien brokken niet natuurlijk zijn, zorgen zij voor een verzwakking van het immuunsysteem, wat kan leiden tot suikerziekte, huidproblemen, kanker, allergieën,...

  Verder zorgt het eten van de botten van schouder of rug ervoor dat je hond sterke, witte en gezonde tanden krijgt.

   

  Wat mag je je hond geven?


  Kip (vleugels, filet, nekjes, karkassen), lam (ribben, schouderbladen, hart), vis (vers of in blik) en eieren (gekookt of rauw) zijn geschikt voor je hond. Rauw varkensvlees is echter af te raden aangezien het een virus kan bevatten waar je hond ziek van wordt.

  Begin echter met kleine stukken te geven, om je hond te laten wennen aan zijn natuurlijke eetgewoonten. Begin bijvoorbeeld met kippennekken en schakel daarna over naar orgaanvlees zoals lamshart, kippenhart, rundernieren,... Aangezien het in het begin moeilijk is om zelf een dieet samen te stellen kan je de hulp inroepen van een (homeopathische) dierenarts. Zij kunnen je exact vertellen hoeveel en wat de hond het beste kan eten.

  Wil jij een gezondere hond met een hogere levensverwachting en minder kans op ziektes? Kies dan voor hetgene dat de voorvaders van de hond al hun hele leven lang eten; rauw vlees.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Voeding , Gezondheid , Verzorging , Fokken van honden , Vers Vlees , Kip
terug naar overzicht

3 reacties

 1. Marieke1

  rank: 1209

  Ik geef sinds kort ook vers vlees van Kivo of DegoMeat (s morgens) en natuurlijke brok van Healthy Dog 's avonds. Over de brokken giet ik altijd een beetje Bouillon dat ik getrokken heb van het vlees dat ik afkook (omdat onze hond dit beter verteerd)
  En ik merk dat onze hond weer veel zin in eten heeft.EMO 4
  Weg met de geexpandeerde brokken EMO 5
  geplaatst op 07-11-2013 om 13:14
 2. franka2010

  rank: 5439

  Ik geef Franka ,s avonds altid vers vlees of vis maar samen met wat brokjes van Farmfood, dit is natuurlijk geperst voer. Af en toe een ei gekookt of rauw vindt ze heerlijk. Maar kippenbotten heb ik nooit geprobeerd, ben altijd bank voor splinters,....EMO 10
  geplaatst op 19-09-2012 om 11:15
 3. freija

  rank: 195

  rauwe eieren zou ik nu niet direct geven omdat dit vaak salmonella bevat als je ze hard koopt is dit niet het geval
  geplaatst op 07-11-2009 om 23:51
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x