Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Plasproblemen bij honden

  Davy Agten
  Plasproblemen bij honden
  Heeft je hond problemen met plassen? Merk je dat hij veel zit te persen en vaker plast? Ga dan onmiddellijk naar de dierenarts om hem te laten onderzoeken. Het kan een teken zijn van een ernstig probleem. Een snelle diagnose en behandeling is van zeer groot belang, als een hond 3 tot 4 dagen niet kan plassen, kan dit tot de dood leiden.

  Onderzoek


  De dierenarts zal de urine nakijken op eventuele afwijkingen. Deze afwijkingen kunnen vaak een aanwijzing geven naar waar het probleem vandaan komt.

  Ook wordt er soms een aanvullend onderzoek gedaan. De dierenarts maakt een echo van de blaas, prostaat en plasbuis. Zo kunnen ze eventuele afwijkingen van deze organen achterhalen.

  Oorzaak


  De oorzaak kan een aangeboren afwijking zijn zoals de misvorming van de ureter of een bacteriële infectie. Ook kan er een verstopping zijn door opeengestapelde kristallen, blaasstenen of een tumor. Andere veel voorkomende oorzaken kunnen zijn: incontinentie, blaasgruis, nierstenen en blaasontsteking. Incontinentie is een aandoening waarbij de hond urine verliest gedurende de slaap zonder dat hij het in de gaten heeft.

  Behandeling


  Natuurlijk moet de onderliggende oorzaak behandeld worden om je hond te genezen.

  Zowel bij tumoren als bij een geboorteafwijking behandelen ze het probleem door middel van corrigerende chirurgie.

  Dierenartsen zullen antibiotica voorschrijven indien de oorzaak een bacteriële infectie is. Ze hebben een zeer goede werking maar hebben wel enkele belangrijke bijwerkingen. Het overmatig gebruik van antibiotica zorgt ervoor dat de bacteriën zich sterker gaan maken tegen de antibiotica, waardoor deze medicatie uiteindelijk niet meer zal werken. De symptomen kunnen dus uiteindelijk verergeren. Bovendien onderdrukt antibiotica enkel de symptomen en lost het de echte oorzaak niet volledig op.

  Plasproblemen kunnen zowel voorkomen als behandeld worden op dezelfde wijze. Er bestaan effectieve homeopathische behandelingen die het evenwicht herstellen. Homeopathie zorgt ervoor dat jouw hond een gezonde blaas heeft en een sterk immuunsysteem zodat hij zich kan weren tegen infecties. Dit in combinatie met de juiste voeding zal er voor zorgen dat hij het probleem overwint en dat het zelfs nooit meer terugkomt. Bovendien heeft deze behandeling geen bijwerkingen en is het 100% veilig.

  Heb je nog extra vragen? Stel ze dan aan Inge, onze paraveterinair dierenartsassistente via: Vraag het aan Inge


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Dierenarts , Plassen , Behandeling , Oorzaak , Plasproblemen , Onderzoek
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x