Parvovirus bij je hond

Parvovirus
Het parvovirus is een erg gevaarlijke aandoening bij honden. Je hond kan het oplopen door in contact te komen met besmette uitwerpselen van andere honden. Een puppy loopt doorgaans een groter risico dan volwassen honden, aangezien zij meestal een vaccinatie tegen het parvovirus hebben gekregen.

Een hond die besmet is met het parvovirus kan de volgende symptomen vertonen:

• lusteloosheid;
• weinig eetlust;
• erg hoge koorts;
• braken;
• kwijlen;
• bloederige diarree.

Het virus kan doordringen tot in het hart. Dit kan hartstilstand tot gevolg hebben.
Als gevolg hiervan kan je hond ook uitdrogingsverschijnselen vertonen. Het is van cruciaal belang om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. Na onderzoek van de uitwerpselen kan deze vaststellen of het om het parvovirus gaat of niet. Je dierenarts zal proberen de uitdroging tegen te gaan, de hond af te zonderen en warm te houden. Het kostenplaatje van de behandeling van het parvovirus is vaak vrij hoog. Je hond zal de nodige dosis medicatie toegediend krijgen om het virus uit het lichaam te weren. Er is helaas geen medicatie die het parvovirus rechtstreeks onder handen neemt.

Het is erg belangrijk om je hond tijdig te vaccineren tegen het parvovirus. Dit kan immers veel onheil voorkomen. De eerste vaccinatie zal al na 6 weken gebeuren. Vervolgens volgen er nog 2 na respectievelijk 9 en 12 weken.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen