Over nieuwe baby’s en honden

Over nieuwe baby’s en honden
Je bent eindelijk een gelukkige ouder na maanden gespannen afwachten. Tijdens de voorbije negen maanden heb je waarschijnlijk alles in orde gebracht met het oog op de komst van de baby. Je hebt een kinderkamer gemaakt, een bedje gekozen, nagedacht over naam, een meter en peter aangesteld… Talloze zaken, teveel om op te noemen heb je tot een goed einde gebracht.

Heb je echter ook nagedacht over je hond? Ook voor hem is het een zeer grote verandering en ook hij moet voorbereid worden op de komst van een baby. Onvoorbereid kan hij immers verassend uit de hoek komen: jaloers, asociaal, agressief. Het zijn allemaal reacties op het feit dat hij minder aandacht en liefde krijgt dan voorheen. Voor de komst was hij immers de koning van het huis. Nu gaat de aandacht – zeker de eerste weken – onverdeeld naar de nieuwste de bewoner van het huis en dat is voor hem niet altijd even gemakkelijk te verkroppen.

Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat je hond zonder problemen kan blijven in het huis waar hij dat het liefste doet…

  • Als de baby slaapt mag de hond natuurlijk niet in de buurt komen. Als je wilt vermijden om de deur van de babyslaapkamer te moeten sluiten (zodat de baby zich minder opgesloten voelt) en ook je hond niet wilt opsluiten, is er een goedkope oplossing. Maak een tussendeur uit doorzichtig plastiek die je in de deuropening kan plaatsen. Zo voorkom je dat je hond de babykamer binnengaat en toch sluit je de baby niet af van de rest van het woongedeelte.
     
  • Laat je hond de geur van je baby opnemen. Als je de hond altijd wegjaagt, zal dit leiden tot ongewenst gedrag. Hij voelt zich ongewenst en ongelukkig en zoekt zijn toevlucht tot negatief gedrag om toch maar wat aandacht te krijgen.
     
  • Als je nog geen hond hebt, wacht dan misschien nog tot de baby wat ouder is. Dan zijn de behoeftes van de baby al wat minder en kan je genoeg aandacht aan je huisdier schenken.
     
  • Laat nooit, écht nooit je hond alleen achter bij je baby om te kijken hoe je huisdier reageert!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen