Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Opgelet: Gevaarlijk eten voor je hond!

  Davy Agten
  Opgelet: Gevaarlijk eten voor je hond!
  Honden vervullen in sommige gezinnen de rol van voedselverwerker. Ze wachten braaf hun beurt af maar wanneer het gezin zijn maaltijd heeft voltooid, kunnen ze naar hartenlust smullen van al de restjes. Weinigen stellen er zich vragen bij… Toch moet je er rekening mee houden dat ons eten niet altijd even gezond is voor onze hond. Verschillende producten waar wij als mensen van kunnen smullen, kunnen voor je hond de dood betekenen.

  Druiven


  Wetenschappers staan hier voor een raadsel. We weten niet waarom ze schadelijk zijn, waarom ze soms niet schadelijk zijn en waarom sommige honden er meer last van hebben dan anderen. Het enige advies dat we je kunnen geven is: hou je hond uit de buurt van druiven en rozijnen.

  Er zijn al een heleboel meldingen geweest over doodzieke honden nadat ze druiven hadden gegeten. Neem je voorzorgen, zo vermijd je complicaties!

  Chocolade


  In cacaobonen vinden we een actieve stof terug die theobromine wordt genoemd. Deze stof is dodelijk voor honden. Doe je hond daarom een plezier en houd deze zoete lekkernij helemaal voor jezelf…

  Vet voedsel


  Voedsel met een teveel aan vet (frietjes, chips, vette kazen) zijn voor een hond zeer moeilijk te verteren en kunnen tot overbelasting leiden van de pancreas. Bij vet voedsel wordt ook het vel van een gebraden kip of kalkoen gerekend. Ook vette vruchten (avocado) moet je mijden.

  Noten


  De macadamianoot (lijkt op een walnoot) moeten zeker vermeden worden. Alle noten hebben sowieso een te hoog fosforgehalte. Als je hond regelmatig noten krijgt eten, heeft hij een voorhoogt risico op nierstenen en aandoeningen van de urinewegen.

  Ajuin


  Vooral rauwe ajuinen bevatten een stof die tot bloedarmoede bij je hond kunnen leiden.


  Aardappelen


  Zowel bij mensen als bij honden worden – zij het zelden – vaststellingen gedaan van aardappelvergiftiging. In de schil van de rauwe aardappel bevindt zich een schadelijk stof, solanine. Wanneer deze in grote hoeveelheden wordt opgenomen kan dit tot problemen leiden. Klaargemaakte aardappels (gekookt, gebakken, puree…) vormen daarentegen een goede bron van voedingsstoffen.

  Zoetstoffen


  Opgepast met light-producten. Meestal worden deze gezoet met xylitol. Overmatig gebruik van xylitol leidt tot depressies, evenwichtsverlies en driftbuien.

  Andere te mijden producten

  • Alcohol
  • Koffie
  • Zoet
  • Gistdeeg
  • Look

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Eten , Chocolade , Honden , Noten , Druiven , Gevaarlijk , Vet , Ui , Aardappel
terug naar overzicht

4 reacties

 1. Mattie

  rank: 26199

  jullie vergeten champignons.
  geplaatst op 19-04-2016 om 00:27
 2. Mattie

  rank: 26199

  jullie vergeten champignons.
  geplaatst op 19-04-2016 om 00:26
 3. zilverlinde

  rank: 17927

  Soms krijgt onze Charlie wat etensresten, maar doorgaans krijgt hij 's morgens een boterham met kaas en 's avonds diepvriesvoeding van Duck met korrels onder gemengd van Eukanuba. Hij is nu 14 maanden. Toen wij onlangs bij de dierenarts gingen vroeg deze wat wij gaven om te eten omdat hij zo mooi blinkt, hopelijk blijft het zo.
  geplaatst op 17-03-2015 om 08:49
 4. Gina1941

  rank: 938

  Wist al veel wat goed en slecht was maar toch nog wat gevonden wat niet goed is.. Bedankt.
  geplaatst op 16-03-2015 om 21:19
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x