Opgelet: Gevaarlijk eten voor je hond!

Opgelet: Gevaarlijk eten voor je hond!
Honden vervullen in sommige gezinnen de rol van voedselverwerker. Ze wachten braaf hun beurt af maar wanneer het gezin zijn maaltijd heeft voltooid, kunnen ze naar hartenlust smullen van al de restjes. Weinigen stellen er zich vragen bij… Toch moet je er rekening mee houden dat ons eten niet altijd even gezond is voor onze hond. Verschillende producten waar wij als mensen van kunnen smullen, kunnen voor je hond de dood betekenen.

Druiven

Wetenschappers staan hier voor een raadsel. We weten niet waarom ze schadelijk zijn, waarom ze soms niet schadelijk zijn en waarom sommige honden er meer last van hebben dan anderen. Het enige advies dat we je kunnen geven is: hou je hond uit de buurt van druiven en rozijnen.

Er zijn al een heleboel meldingen geweest over doodzieke honden nadat ze druiven hadden gegeten. Neem je voorzorgen, zo vermijd je complicaties!

Chocolade

In cacaobonen vinden we een actieve stof terug die theobromine wordt genoemd. Deze stof is dodelijk voor honden. Doe je hond daarom een plezier en houd deze zoete lekkernij helemaal voor jezelf…

Vet voedsel

Voedsel met een teveel aan vet (frietjes, chips, vette kazen) zijn voor een hond zeer moeilijk te verteren en kunnen tot overbelasting leiden van de pancreas. Bij vet voedsel wordt ook het vel van een gebraden kip of kalkoen gerekend. Ook vette vruchten (avocado) moet je mijden.

Noten

De macadamianoot (lijkt op een walnoot) moeten zeker vermeden worden. Alle noten hebben sowieso een te hoog fosforgehalte. Als je hond regelmatig noten krijgt eten, heeft hij een voorhoogt risico op nierstenen en aandoeningen van de urinewegen.

Ajuin

Vooral rauwe ajuinen bevatten een stof die tot bloedarmoede bij je hond kunnen leiden.


Aardappelen

Zowel bij mensen als bij honden worden – zij het zelden – vaststellingen gedaan van aardappelvergiftiging. In de schil van de rauwe aardappel bevindt zich een schadelijk stof, solanine. Wanneer deze in grote hoeveelheden wordt opgenomen kan dit tot problemen leiden. Klaargemaakte aardappels (gekookt, gebakken, puree…) vormen daarentegen een goede bron van voedingsstoffen.

Zoetstoffen

Opgepast met light-producten. Meestal worden deze gezoet met xylitol. Overmatig gebruik van xylitol leidt tot depressies, evenwichtsverlies en driftbuien.

Andere te mijden producten

  • Alcohol
  • Koffie
  • Zoet
  • Gistdeeg
  • Look

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Gina Limjoon

Wist al veel wat goed en slecht was maar toch nog wat gevonden wat niet goed is.. Bedankt.

Martine De Nul

Soms krijgt onze Charlie wat etensresten, maar doorgaans krijgt hij 's morgens een boterham met kaas en 's avonds diepvriesvoeding van Duck met korrels onder gemengd van Eukanuba. Hij is nu 14 maanden. Toen wij onlangs bij de dierenarts gingen vroeg deze wat wij gaven om te eten omdat hij zo mooi blinkt, hopelijk blijft het zo.

jullie vergeten champignons.

jullie vergeten champignons.


Een reactie plaatsen