Oogproblemen bij je hond

Oogproblemen bij je hond

Oogproblemen bij honden zijn makkelijk op te sporen. Je kan vaak direct aan de ogen van je hond zien dat er iets mankeert. Infecties aan de ogen zijn vaak zeer ernstig. In veel gevallen zal de hond geopereerd moeten worden.

Veel voorkomende ooginfecties bij honden zijn:

 

 

  1.  cherry eye
  2.  sclerittis
  3.  uveitis
  4.  conjunctivitis

 

 


Cherry eye

Cherry eye wordt veroorzaakt door een ontstoken traanklier. Een hond met een cherry eye heeft een rode verkleuring in de ooghoek, vandaar ook de naam cherry eye. Cherry eye kan niet volledig worden verholpen door medicatie. Meestal wordt de traanbuis verwijderd om het probleem op te lossen.
 

Sclerittis

Een hond met een gezwollen rood oog heeft waarschijnlijk last van scleritis. Dit komt doordat de buitenste laag van het oog ontstoken is.
 

Uveitis

Uveitis is een pijnlijke ontsteking aan het vaatvlies in het oog. Er kan een blauw-witte waas over het oog van de hond komen.
 

Conjunctivitis

Conjunctivitis is een ontsteking van het bindvlies van het oog. Dit is het weefsel rond de oogbol en aan de binnenkant van de oogleden.
 

Tranende ogen bij honden

Een hond kan ook last van ooginfecties hebben als gevolg van afwijkingen in de groei van de wimpers. Soms keren de wimpers naar binnen en wrijven tegen het oppervlak van het oog. Deze aandoening staat bekend als 'Entropion'. Dit leidt tot tranende ogen.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

jeanet boeijsma

zorg dat er geen haren in het oog of voor het oog langs groeien.
al lijkt het niet mooi maar haal ze weg zodat er een wijde blik voor de ogen van de hond zijn.
zorg ook dat traanbuisjes goedwerken.
ogen regelmatig goed schoon houden.


Een reactie plaatsen