Nomen est omen: de juiste naam voor je hond!

Nomen est omen: de juiste naam voor je hond!
De Romeinen zeiden het duizenden jaren geleden al: een naam is een voorteken. Het is daarom van belang dat je een goede naam kiest, want hij zegt evenveel over je hond als over zijn baasje.

Je moet onthouden dat zijn naam niet meer dan twee lettergrepen mag zijn. Anders wordt het te ingewikkeld voor je hond. De naam mag ook niet klinken zoals een andere naam in je gezin.

Niet elke naam is geschikt voor eender welke hond. In het volgende artikel zijn 5 puntjes op een rijtje gezet die jouw zoektocht zullen vereenvoudigen. Denk zeker goed na, want zijn definitieve naam moet jaren meegaan!

Hou rekening met het geslacht

Heb je een mannetje of een vrouwtje? Het lijkt alvast toch logisch dat je daarmee rekening houdt. De populairste namen voor een mannetje zijn momenteel Max, Boy, Rex en Spike. De top 4 bij de vrouwtjeshonden is Lady, Laika, Sita en Tessa.

Kies een naam die past bij de lichaamsbouw

Iedere hond heeft naast de eigenschappen van zijn ras, nog andere specifieke eigenschappen. Je hebt verschillen op vlak van vacht, vlekken, grootte, kleur,… Kortom elke hond is uniek. Let eens goed op wat jouw hond anders maakt dan die andere. Laat het doorschemeren in zijn naam.

Vergeet het karakter niet!

Net zoals een hond bepaalde fysieke karakteristieken heeft, heeft hij ook een eigen karakter. Daarom is het misschien niet slecht om je hond enkele dagen te leren kennen voor je hem zijn definitieve naam geeft.

Denk ook eens aan het ras

Een grote hond vraagt om een stoere naam. Kleinere honden hebben wat meer nood aan een lieve naam.

Ook jij hebt je inbreng… Wat zijn jouw interesses?

Iedereen heeft zijn eigen interesses en vakgebieden. Misschien ken je veel schilders of muzikanten? Dan moet er zeker en vast één naam zijn die voor je hond uitgevonden lijkt. Wanneer je op zoek gaat naar een naam binnen je eigen kennis, is het vaak een unieke. Zo is jouw hond toch weer net iets meer speciaal dan al de rest.

Inspiratie nodig? Kijk dan zeker eens op onze Hondennamen pagina!Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

AnneMarie van Krimpen

ik heb altijd hele orginele namen voor mijn honden, maar ook voor de pups die hier geboren worden
elk nest heeft een thema en daarnaast begint het met een letter van het alfabet.
mijn eigen honden hebben allemaal namen die iets met idianen te maken hebben.
maar in de nesten gebruik ik verschillende thema's
leuk en orgineel, daarnaast mogen de pupkopers natuurlijk nog een roepnaam bedenken.


Een reactie plaatsen