Nog extra tips om je hond naar je toe te laten komen

Nog extra tips om je hond naar je toe te laten komen

Een hond die luistert, is een lieve en trouwe hond. Het is heel fijn als de hond naar jou luistert wanneer hij naar je toe moet komen omdat het voor de hond zelf heel goed is: als de hond heel goed luistert, kan je hem meer vrijheden gunnen. Zo kunnen jullie samen in het park gaan wandelen en kan je hem zonder leiband laten lopen. Als je weet dat de hond naar je toekomt wanneer je een commando geeft, hoef je ook niet bang te zijn dat hij zal weglopen.
 

Kom hier!

Dit commando is niet alleen goed voor jou, ook wanneer je met andere honden en baasjes samen bent, is het belangrijk dat de hond weet dat hij moet luisteren. Op deze manier kan je eventuele ongelukken voorkomen.

In dit artikel geven we vijf tips die ervoor zorgen dat je hond beter naar je luistert als hij naar je toe moet komen:

• Tip 1: Gun je hond genoeg beweging: als de hond niet genoeg beweging krijgt, gaat hij natuurlijk profiteren van de momenten waarop hij vrij is en kan doen wat hij wil. Het resultaat? Een koppige hond die geen zin heeft om naar je toe te komen. Volgens zijn redenering zijn de momenten waarop hij vrij is, heel schaars en gaat hij dus ook volop profiteren van de vrijheid die hij dan krijgt.

• Tip 2: Wees lief wanneer de hond naar je toe komt. Veel baasjes maken de fout om te roepen tegen hun hond wanneer hij er is, of hem te straffen. Probeer iets leuks te doen, geef de hond een compliment. Honden koppelen beloningen dan in hun hoofd aan goed gedrag en zullen dan ook sneller iets goed doen. Roep de hond ook niet alleen wanneer je naar huis wil gaan, zo gaat de hond weten dat als hij geroepen wordt, het plezier voor hem gedaan is en hij naar huis gaat moeten. Dat is het enige dat de hond ervan zal onthouden. Roep de hond dus meerdere keren als je met hem gaat wandelen, zo wordt hij het gewoon.

• Tip 3: Begin al met dit commando wanneer je hond een puppy is. Hoe sneller de hond dit bevel leert, hoe beter. Hou je hond tussen de vier en acht maanden wel altijd aan de leiband, puppy’s worden avontuurlijker rond die leeftijd.

• Tip 4: Hou de hond aan de leiband als je zelf twijfelt. Er kan altijd een kat opduiken, of een jogger en dan wordt het moeilijk om de hond onder controle te houden.

• Tip 5: Zorg ervoor dat je altijd de halsband aanraakt wanneer de hond teruggekomen is. Zo voorkom je dat de hond spelletjes met je gaat spelen als hij naar je toekomt.


Meer en goede informatie kan je o.a. vinden in het boek "Je Hond Opvoeden" van Benny Brandt


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

birgitta lakeman

ik heb een puppy malthezer van 14 weken en doet het prima
is al bijna helemaal zindelijk
alleen als ik hem uitlaat naast mn woning ,doet hij netjes zn behoefte en dan ineens rent hij als een speer weg ,
moet er dan ook achteraan
mn zoon woont vlak bij mij ,
10 meter er tussen ,,op een doodlopende weg
daar rent hij dan heen ik kan roepen wat ik wil maar komt niet ,
terwijl ik altijd lief ben voor hemEMO 2

Het is een puppy voor iets he! Geef hem ook wat ruimte.. En hou hem aan de lijn anders kan hij leren dat hij mag weglopen er komt dan toch geen gevolg! Leer eerst het commando endan kan je de hond weer loslaten maar op 14weken kan dat gewoon nog niet dat hij terug komt hij moet eerst iets leren endanpas kan je verwachten dat hij luisterd..

Oefenen met behulp van een beloning kan ook goed werken. Als de hond bij je komt, wanneer je hebt geroepen (ook al heb je een half uur staan roepen EMO 1, dan hem belonen met zijn lievelingssnoepje/kaas/ o.i.d.)


Een reactie plaatsen