Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Natuurlijke hondenvoeding, het overwegen waard

  Davy Agten
  Natuurlijke hondenvoeding, het overwegen waard
  Vaak maken hondenbaasjes het zich makkelijk. Ze lopen even naar de supermarkt, en de voorraad hondeneten is zo weer bijgevuld. Toch is dit niet altijd de gezondste oplossing. Ooit al eens gedacht aan natuurlijke voeding?

  Wat is natuurlijke voeding?


  Vroeger was het de normaalste zaak ter wereld: je hond verse voeding geven. Vandaag de dag kun je, In sommige dierenwinkels, een 'kant-en-klare' natuurlijke voeding vinden. Natuurlijk voedsel vind je ook in blik en als droog voer. Je kunt ook volledig zelf de voeding van je hond samenstellen. Honden zijn namelijk dol op huisbereide voeding. Bovendien is het zoveel gezonder dan wat je vandaag de dag in de supermarkt kunt kopen.

  Het is volledig natuurlijk, evenwichtig en daarom beter voor het welzijn van je hond. Het bevat namelijk helemaal geen schadelijke chemicaliën, kleur-of geurstoffen. Bovendien weet je perfect wat je hond eet. Vaak zijn de labels op de voedingsverpakking in de grote winkels zo verwarrend. Ze zijn helemaal geen hulp, en we kijken er dan ook snel over. Toch is het belangrijk om te controleren of de voeding de nodige voedingsstoffen bevat.

  Welke voedingsstoffen zijn belangrijk?


  Het beste hondenvoer is samengesteld uit vlees, hele granen en groenten. Een evenwichtige voeding is enorm belangrijk om je hond gezond te houden.

  Droog voedsel kan deze voedingsstoffen ook bevatten. Dit hangt echter volledig af van de manier waarop het voedsel gedroogd is. Als het 'drooggevroren' is, dan mag je er zeker van zijn dat de voedingswaarde behouden is.

  Rauw voedsel zoals vlees en beenderen kun je vaak krijgen op de markt of in een dierenwinkel. Rauwe voeding kan goed zijn om chronische ziektes te beperken of te verminderen. Rauw vlees bevat echter vaak parasieten, zoals virussen of salmonella. Om je hond niet bloot te stellen aan deze ziektes, is het beter om het rauwe voedsel even te koken. De beestjes zijn dood, en je hond kan genieten van een lekkere en gezonde maaltijd. Ook rauwe groentes zijn heel goed voor je hond. Ze zijn rijk aan proteïnes.

  De voordelen van natuurlijke voeding


  Natuurlijke voeding voor je hond is zeker het overwegen waard. Het is een evenwichtige voeding, aangepast aan de behoeftes van je hond. Door een goede voeding voorkom je gewrichtsproblemen en voedingsallergieën. De natuurlijke voeding stimuleert de concentratie en het uithoudingsvermogen. Je hond zal bovendien een betere weerstand opbouwen. Het is met andere woorden, de weg naar een lang en gezond leven.

  Natuurlijk moet je zelf iets meer moeite doen, maar zeg nu zelf? Heb je er niet alles voor over om je trouwe viervoeter een lang en gezond leven te geven?


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Rauw Voedsel , Hondenvoer , Natuurlijke Voeding
terug naar overzicht

2 reacties

 1. Cockertje

  rank: 132

  Het beste hondenvoer bestaat zeker niet uit granen, integendeel heel veel honden reageren allergisch op granen.
  Rauw voer koken is je reinste onzin, vermits dan alle voordelen van rauw kapotgekookt zijn. In brokken is ook al salmonella aangetroffen dus dat argument slaat nergens op. Een gezonde hond die altijd versvlees krijgt, heeft goed maagzuur waar eventuele parasieten geen kans hebben. Natuurlijk moet je rauw vlees geen dagen laten liggen nadat het ontdooid is. Gewoon dezelfde hygiƫne toepassen zoals je met vlees voor mensen doet.
  Dit artikel schept meer verwarring dan duidelijkheid ivm "natuurlijke" voeding.
  geplaatst op 10-11-2017 om 19:30
 2. wolfhond

  rank: 1069

  Huisdierencentrum.be organiseert op zaterdag 29 oktober een lezing over natuurlijke rauwe voeding bij honden en katten gegeven door Ester Overman van VoerNatuurlijk.nl

  Mensen denken steeds meer na over hun eigen voeding en nemen daarbij het dieet van hun hond of kat steeds vaker onder de loep.

  Is het wel zo gezond wat we onze viervoeter voorschotelen?

  Wil je hierover meer te weten komen. Ga dan naar www.huisdierencentrum.be
  en schrijf je in op onze workshop.
  geplaatst op 27-06-2011 om 13:10
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x