Mijn hond is verloren gelopen. Wat nu?

Mijn hond is verloren gelopen. Wat nu?
Als je hond verloren gelopen is moet je eerst en vooral niet panikeren. Vele honden komen immers vanzelf terug naar huis. En zelfs wanneer dit niet het geval is, kan je de paniek achterwege laten dankzij de vele opsporingsmogelijkheden die jou kunnen helpen je geliefde viervoeter terug thuis te brengen.

Begin bij je thuis

Alvorens je de hele buurt gaat alarmeren kijk je best eerst even je eigen huis en tuin na. Controleer elke spleet, elke kast, de ventilatieopeningen en afvoeren, kruipruimtes, enz. Kijk overal en laat geen enkel hoekje onberoerd!

Speur de buurt af

Wanneer je hond is weggelopen is het zeer waarschijnlijk dat deze bij de buren zit. Vertel je buren daarom wat er aan de hand is en vraag hen of je even mag rondkijken op hun eigendom. Vraag hen ook of ze een oogje in het zeil willen houden en jou zo snel mogelijk contacteren indien ze je hond hebben gevonden. Zorg er zeker voor dat je een foto bij hebt van je hond zodat je buren weten naar wat voor een hond ze opzoek moeten gaan.


Hang posters op

Nadat je je eigen huis en de buurt hebt afgekamd kan je posters ophangen. Wees er zeker van dat je hond duidelijk herkenbaar op de foto staat en dat jouw telefoonnummer goed vermeld staat. Eventueel kan je een beloning voorzien voor diegene die je jouw geliefde huisdier terug kan bezorgen.

Wanneer je posters en flyers ophangt, mag je zeker de gemeenschapsplaatsen niet vergeten zoals het gemeentehuis, de lokale bibliotheek, het postkantoor, scholen, het buurthuis, enz.


Lokale organisaties

Vergeet zeker niet naar alle lokale organisaties te bellen die eventueel in contact zouden kunnen komen met je huisdier. Denk maar aan de politie, de dierenasielen in de buurt en de dierenbescherming.

Krant

Plaats een oproep in de lokale krant. Vaak zijn de zoekertjes van verloren voorwerpen zelfs gratis.

Websites

De laatste jaren speelt het internet een steeds grotere rol. Maak gebruik van sociale netwerksites en speciale zoekertjessites voor verloren huisdieren.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Veerle Robijn

Ik mag er niet aan denken dat onze vriend niet meer terug te vinden is. Ik sla nu al in paniek wanneer hij niet onmiddellijk terugkomt als ik hem roep tijdens het wandelen of zelfs als hij wat lang alleen buiten blijft. EMO 6

Staffordshire Bull Terrier Kennel Ozzles Family |

-+
Ik lees niets over de verplichte chip en bijbehorende registratie bij een databank zoals bijv. de NDG http://ndg.nl/ De zoekgeraakte hond is dan (mits juiste gegevens bekend bij databank) zo weer terug bij zijn baasje. Elke organisatie die professioneel met honden bezig is, bezit uitleesapparatuur om de chipgegevens te achterhalen. Lees ook eens het belang van chippen en registreren op onze website http://www.engelsestafford.nl/nl/algemeen/chippen-en-registratie EMO 1

Vroeger toen ik klein was, had ik een hond. Die liep vaak weg, maar kwam altijd terug. Toen we gingen verhuizen, was die weer weggelopen. Maar.. die was niet terug gekomen. We hebben heel lang gezocht, zelfs 150 affiches posten. Maar uiteindelijk hebben we die niet gevonden. EMO 2 Na een maand hebben we dan 2 nieuwe hondjes gekregen, Jack Russels. Ze waren 10x liever, ze liepen nooit weg.

Nele Bomans

Ja idem hier... Spike heeft een chip en een penning aan zijn halsband.

Loes Castelein

Ja ozzles, dat hebben wij met onze boef ook gedaan..netjes aangemeld bij het NDG...niet dat hij bij ons wegloopt ofzo hoor... het is een brave boef, maar je weet maar nooit ..als ze eens goed schrikken en ze lopen weg ben je blij dat er een istantie is die ze a.. met ons contact onemen en b ... met de fokker contact opneemt vanwege zijn chip, altijd een veilig gevoel zoiets!

Groetjes Loes


Een reactie plaatsen