Met je hond gaan kamperen

Met je hond gaan kamperen

Weg van het drukke leven, er even tussenuit, de mooie natuur in. Een verademing, maar wat met je hond? Nu het aanbod hondenhotels in de lift zit, kiezen mensen vaak voor deze oplossing. Samen met je hond kamperen kan nochtans dubbel zo leuk zijn.

Net als jij vindt je hond het zalig om te kamperen en de natuur te ontdekken. Een nieuwe omgeving betekent nieuwe geuren, kleuren en geluiden. Hier is geen kans tot verveling. Deze nieuwe indrukken geven je hond een nieuwe energieboost en doen hem herleven.

Een simpele wandeling kan een openbaring worden met je hond erbij. Hij maakt je attent op nieuwe plekjes die je anders nooit had ontdekt. Met je hond dicht bij hoef je je bovendien geen zorgen te maken of hij wel goed verzorgd wordt. Het geeft je een rustiger en veiliger gevoel.
 

Op alles voorbereid?

Beslis je je hond mee te nemen, dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Er zijn namelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden.

Denk na over je bestemming en welke vakantie je er wilt van maken. Je kunt je hond wel even alleen laten maar niet de hele dag. Informeer naar de streek. Welke campings zijn hondvriendelijk? Zijn honden er toegelaten in de natuurparken of op de stranden? Heeft je hond extra vaccinaties nodig?

Je trouwe viervoeter is een extra reisgenoot. Hij heeft dus ook recht op zijn tas vol spullen: zijn voeder - en waterbak, een voorraad eten, zijn deken of mand, leiband, extra handdoeken, enz.

Hou zeker rekening met het karakter van je hond. Is je hond rustig en makkelijk in de omgang met andere mensen en dieren, dan zou kamperen geen probleem mogen vormen. Wordt hij echter al gek bij het zien van een andere hond, dan denk je best even na vooraleer je in het avontuur te storten. Een nieuwe omgeving kan sommige honden in eerste instantie opgewonden en lawaaierig maken, of zelfs uitputten. Geef hem de nodige aandacht zodat hij zich veilig en blij voelt. In een nieuwe omgeving kan ook je hond even verloren lopen. Zorg dus voor een goede identificatie.

Je hond meenemen beperkt je enigszins, maar het plezier dat je ervoor terugkrijgt is niet te onderschatten. Met je hond kamperen kan dubbel plezier zijn of een dubbele zorg. Met de juiste voorbereidingen wordt het zeker een feest voor iedereen!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen