Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Melanomen bij honden

  Davy Agten
  Melanomen bij honden
  Het is zeer belangrijk om je hond op regelmatige tijden na te controleren op melanomen. Moedervlekken kunnen goedaardig zijn, maar melanomen zijn kwaadaardig en moeten worden behandeld.

  Wat zijn melanomen bij honden precies?


  De makkelijkst zichtbare vorm van een melanoom is die van een pigmentatie op de huid met een afwijkende, donkere kleur en afwijkende vorm. Daarnaast zijn er nog andere vormen, de één al duidelijker op te sporen dan de ander. Een melanoom is een tumor en bron van kanker. Indien het op de tenen voorkomt kunnen zich daar tumoren ontwikkelen. Achter het oog is ook een plaats waar deze kanker zich kan ontwikkelen.

  Er zijn indirecte signalen waaraan je kunt herkennen dat je hond misschien een vorm van kanker heeft: een hond met slechte adem, die kwijlt en hoest en daarnaast moeite heeft met slikken en verminderde eetlust vertoont kan een melanoom in de bek hebben.

  Wat als je een melanoom ontdekt hebt?


  Omdat dit een zeer ernstige ziekte is kan je bij het constateren van melanomen best zo snel mogelijk een afspraak maken bij de dierenarts. Melanomen zijn kwaadaardig en vragen directe behandeling. Een eerste stap in de behandeling is het medisch onderzoek waaraan je hond wordt onderworpen. Dit bestaat over het algemeen uit een bloedonderzoek, radiografie van de longen en eventueel een biopsie van de melanoom om vast te stellen of het om een goedaardig of kwaadaardig gezwel gaat.

  Behandeling van melanomen bij je hond


  Bij constatatie van een kwaadaardig gezwel zal er worden geprobeerd dit gezwel te verwijderen. Daarnaast behoren een chemokuur en bestraling tot de mogelijkheden om de ziekte te stoppen.

  De kansen op volledige genezing zijn niet erg groot, maar het loont de moeite samen met je dierenarts het beste genezingstraject voor je hond te bepalen. Want zeg nu zelf, onze trouwe viervoeter verdient de beste zorg die hij krijgen kan!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Kanker Hond , Melanomen Hond , Melanoom Hond
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x