Meerdere honden of toch maar één alleen?

Meerdere honden of toch maar één alleen?
Je bent een grote hondenliefhebber en één hond is nog niet voldoende voor al jouw liefde? Wanneer je een extra hond in overweging neemt, is het toch belangrijk om bij enkele puntjes stil te staan.

Let op de karakters

Eén hond zal kunnen genieten van je volledige aandacht en zal je daarom veel liefde en affectie teruggeven. Maar hoe zal hij zich voelen wanneer hij merkt dat hij de liefde van zijn baasje moet delen met een soortgenoot?

Wanneer je twee puppy’s laat samenleven, is het goed mogelijk dat ze op termijn meer aandacht aan mekaar schenken dan aan hun baasje. Eén pup zal proberen je te begrijpen maar met twee nemen ze daar niet meer de moeite voor. Daarom is het beter om honden pas met twee te laten leven eens ze enkele maanden oud zijn.

Volwassen honden moeten overeenstemmen in gedrag. Je kan grosso modo twee soorten onderscheiden: de assertieve, dominante hond en de ingetogen, nederige hond. Probeer twee honden samen te plaatsten die zoveel mogelijk raakpunten met mekaar gemeen hebben.

Besteed aandacht aan de grootte van je hond

Het spreekt voor zich dat als je al een grote golden retriever hebt, hij niet zonder problemen zal samenleven met een kleine terriër. Een grote hond zal, meestal zonder dat hij het zelf beseft, een kleine hond verwonden. Let daarom de eerste weken goed op hoe de twee honden zich tegenover elkaar gedragen en grijp desnoods op tijd in.

Het geslacht speelt ook een rol

Als thuis een vrouwtjeshond vrolijk rondhuppelt doe je er best aan ze eerst te laten steriliseren als je besluit om nog een vrouwtje nemen. Zoniet zal je hond aanvallend en agressief reageren op haar nieuwe huisgenoot. Zelf na de sterilisatie is het mogelijk dat het teefje vijandig blijft reageren. Daarom doe je er goed aan om een mannetjein huis te nemen. Dat lost een boel problemen op.

Oude honden hebben niet meer zoveel geduld

Eens je hond een bepaalde gezegende leeftijd heeft bereikt, zou je kunnen overwegen om al een puppy extra in huis te nemen. Je oude hond zal echter te kampen hebben met enkele ouderdomskwalen en stramme ledematen. Hij zal dus minder geduld vertonen tegenover een enthousiaste, beweeglijke puppy. Wil je aan je hond denken, dan kies je beter voor een volwassen hond.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen